[緊急關於機場]所有人入黎推呢個post 係所有人!!!! 機場呢局仲救到

3730 回覆
5077 Like 79 Dislike
捉鬼唔係唔捉
但唔係呢個時候捉, 上到前線時要捉
但機場要忍!!要耐心!!要冷靜!!
機場最驚係有鬼衝禁區累全家!!
但如果個個(不論勇武同和理非) 都冷靜, 果時邊個衝就邊個係鬼

最緊要各位共識機場係要揸春袋, 唔係捉鬼行動!!!
請大家冷靜!
不分化 不割蓆 不指責!!

加油 雖然P牌仔冇人睇
push
問:阻塞機場搞死香港?
答:「做法不完美,但可接受,可以再改善。」

問:點解阻止公安離開?
答:「佢唔喺現場出現就冇事,去得果度就可能有呢啲風險」。

問:阻止救護帶佢離開?人命嚟㗎。
答:「而家眾說紛云,我認為事主可以去報警先,警方必定會跟進調查。」

問:點解你地咁冇人性,濫用暴力,究竟想點?
「在場嘅市民只係用最低武力,當一切平靜後,真誠對話就會展開。」

問:如果遊客因此受傷,嚇怕外國人點算?
「咁我祝佢早日康復。」

對唔住,7.21、8.11血仍未乾,有人爆頭,有人失明,有人俾黑警打到成地血都冇收手,之後我從來冇聽過,警方有道歉有徹查。

以上,全部係黑警同林奠嘅對白,香港人已經好克制了。

人命?你睇俾黑警打到成地血嘅義士個樣,同埋呢個公安?現場有一句,喺大陸,你死撚咗啦。

信焉。

圖片:網上圖片及立場新聞

-----------------------------------------------

👇反送中文章:
https://link.medium.com/FnKlvYWorY
-----------------------------------------------
大家如覺文章好看,可以按拍手鍵,最多可拍50次;網站會跟據拍手次數、閱讀時間等等,付稿費予作者。

今季的文章,已搬到Medium 網站,大家如有興趣收看小弟的作品,可按以下連結成為會員。選擇付費入會,可無限次任睇「會員限定文章」。月費5美元,亦可一次交年費50美元,換算每日都只不用$1.5!不要怕全部英文,上面有極多高質中文作者,是少數越搞越好的文字作品網。

🤘成為Medium會員
https://medium.com/membership

✋Medium作家推介
https://bit.ly/2J32zPU

✋仙道彬手記
www.medium.com/@sendohbun

🖖我的ig
www.instagram.com/sendohbun
--------------------------------------------------
#核爆都唔割
#不割席
#不篤灰
#不分化
我地示威者
「唔完美,可接受,但需要改善、改進。」
1. 不打記者
2. 不打救護
3. 不濫用酷刑
4. 不攻擊平民
大大力推
推呀推呀
警察衰咗咁多次都未驚我哋驚乜撚
https://lih.kg/1466930

大家幫幫手比啲意見

pish比民間記者會嘅人睇到
yes繼續去
Push
818大遊行
核爆都唔割!
核爆都唔割!
核爆都唔割!
有人衝
有人打人
有人比班黑警拉左
有人攪遊客
有人打記者

你唔知佢地係人定鬼
由佢地
阻止佢

你地唔諗清楚點做, 我係正苦同黑警, 一定日日搵人, 仲要成班學生哥/學生妹果種黎混入黎攪事
到時入晒你地數

唔割係合理, 但佢地做乜都入晒你數, 你地承受晒, 佢地轉頭就收工
諗清楚自己講乜啦

多d 建議
少d 挑起軍師/割席 情緒
推推推
push
示威手足做錯,

請不要指責,不要心灰意冷,

而是去討論,去幫手足「補獲」。

「不分化,不割席」是個莊嚴的誓言,

講到必須做到。

100%同意。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞