[緊急關於機場]所有人入黎推呢個post 係所有人!!!! 機場呢局仲救到

3730 回覆
5078 Like 79 Dislike
目標一致
首先第一樣嘢,你入機場就一定係影響緊旅客,
咪撚又想癱瘓機場,又話自己唔係阻人,呢啲無恥論調同政府有咩分別?
阻旅客係事實,要做嘅唔係否認事實,而係同旅客道歉!
我哋癱瘓機場都係想國際留意啫,繼續做形象工程,
好似之前百萬遊行咁,全世界都讚,而唔係而家啲旅客個個驚到仆街。

第二你要癱瘓機場,結果係會令旅客走唔到,
但係你主動阻人同機場被逼停運係兩回事,唔好以為結果一樣就得,
主動與被動個觀感已經好唔同,你主動阻人,變相係示威者錯,
機場被逼停運,就係政府嘅錯,兩回事嚟。
話就話核彈都不割,但係唔係盲撐,我覺得呢點係要改善。

第三有鬼都唔係第一日知,但係捉鬼千萬唔可以變成風氣,
唔好草木皆兵,人哋要影你相有一萬個方法,你阻止唔到,
捉到隻鬼,唔畀佢上白車,就等同黑警一樣漠視人道主義,
隻鬼係抵死呀,但係呢樣嘢就會被對家變成痛腳呢下大鑊嘛。

最後,佔機場係成功上國際,
但係我哋要保持之前嘅口碑,
做個有禮貌嘅示威者!

不割,不散
光復香港
時代革命
冷靜

不內訌

支持記者,配合救護

你我都係高質香港人
我地一直以黎都係以人為本,所以唔會阻礙記者採訪同埋救護救人

今日現場出現咗好多專帶火頭嘅人,我唔識分佢地係自己人定係鬼

但我地可以諗下「不阻救援,不擋記者」作為發生呢類型衝突嘅口號
等冷靜而有理智嘅手足高呼口號,令自己友可以冷靜同埋分隔情緒高漲嘅派別

呢句口號係出於人道理由而高呼,就算對面係落單黑警,發洩完之後都要搵急救幫佢,咁樣先顯得出我地同黑警同埋黑社會嘅分別
仲有外媒
得罪講句 捉到公安都唔識用 係咪抵輸
https://lihkg.com/thread/1465595/page/1
絕對唔會割,係要冷靜檢討,反思點樣做好個文宣
push
講左核彈都唔割就係唔割
情緒高漲下好難唔受影響,但最好就係一早定 rules
唔完美,可接受,有改善空間。
Push
push
我地去係為咗5大訴求
唔係為咗捉鬼啊!
不割
不割, 但真係要檢討
下次做好d!
大家都係輸經驗 政府同d狗咁奸

同意樓主話唔洗捉鬼呢個point 捉鬼個後果可能仲衰過有隻鬼係度
Push
夠人多就贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞