[緊急關於機場]所有人入黎推呢個post 係所有人!!!! 機場呢局仲救到

3736 回覆
5080 Like 79 Dislike
幫推
目標對準政權!切勿失焦,勿忘初衷
不分化 不割席 但一定要冷靜 要檢討 只係宣洩情緒既舉動唔會幫到件事
推 我知手足們好嬲 但係要保持理性 對準返個目標
721 811
再推
典型五毛
政府而家開口埋口就話反暴力,維護香港法治,根本就係一個藉口,借刀殺人。佢哋派左好多人,包括支那人,去製造暴力事件,因為一有暴力事件佢哋就大條道理去捉晒你哋。其實我認識嘅香港人,根本一啲都唔暴力,次次遊行都非常和平,直至到有一班鬼。只要你哋忍得住唔出手,政府冇可能搞到你,世界法庭睇住。記住唔好作無謂嘅犧牲。
推呀!
推 齊所有重點
一定要培養好自己既臨場判斷能力
認真,捉到公安打唔打我都唔割。
但強烈要求搵人用marker係佢額頭寫”平反六四”再影返啲靚相
不割 !
唔完美 會接受 可改進
未完美,可接受,慢慢改善
利申 機場員工
希望大家睇一睇我寫既野
核彈都唔割 但我都係要屌一屌

大家黎機場既目的係癱瘓機場 我唔理呢兩日既手法邊日好d 目的其實已經達到
而達到之後大家要明白 機場有好多員工要stay behind 去處理cancel flight 既consequence
而大家見到8月5號有咁多航空界人士罷工 都知其實機場唔少人都係支持我地

既然係咁 大家係咪有d野可以做 而唔係坐係到禁手機吹水?

你地可以係arrival hall叫口號/解釋比旅客聽點解要係機場集會(即係好似過往既weekend咁)
但同時都可以幫下滯留既旅客 教下佢地點出市區又得 帶佢地揾適當既人幫手都得 我相信好多旅客(特別係外國旅客) 係會明白諒解既

而更加希望大家明白 機場既customer service centre既員工係最直接要處理癱瘓既consequence既一班人
佢地好辛苦 但我深信佢地有好多人都唔會介意去幫香港做呢一件事 所以麻煩大家對佢地好d 幫佢地減輕下負擔

今日我知道有人係去質問CS 同事點解d機會cancel晒 講真呢個係癱瘓機場既結果 你迫問CS 同事都唔會有結果 反而令佢地兩邊做人難 一邊比客屌 一邊就比黑衫屌

最後想講 我明大家都好驚身邊有鬼 但都可以諗下有冇更好既應對措施 今日對個兩個大陸仔做既野我認為有進步空間 至少要有人傳遞比其他人聽中間做緊d咩/點解要咁做

另外我都明大家見到d狗會火遮眼 我見到佢地都會
但要保護好自己 記住 只要terminal 有鋪頭仲開有飛機到 d狗點都唔敢入terminal搞事 所以有咩事就stay係terminal入面

香港人 加油
818大遊行
唔好阻離境,多個朋友好過多個敵人
唔好衝動變到同popo狗一樣
我地示威者
「唔完美,可接受,但需要改善、改進。」
1. 不打記者
2. 不打救護
3. 不濫用酷刑
4. 不攻擊平民
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞