[緊急關於機場]所有人入黎推呢個post 係所有人!!!! 機場呢局仲救到

3736 回覆
5080 Like 79 Dislike
就算唔係,咪檢討囉,下次做好啲囉,唔洗屌嘅
純粹想討論吓
唔係叫人散水 但應該咩情況咩程度就應該要散??
我知好多時叫現場決定 ,人散之後人少就危險 ,但機場假設真係圍就走唔到到咗呢一日真係信唔過啲犬

另外,大家覺得聽日仲入唔入機場?
停止捉鬼 五大訴求阿
818大遊行
都唔知你講乜鳩

幫推
第一 大家一定要諗清楚我地既目標係咩!

我地既目標係政府回應我地五大訴求,而我地依兩個月已經試左無數個方法。未必個個方法都好成功, 但係我地知道左set deadline >升級依個方法後,基乎每一次民意都唔會有所謂既逆轉, 反而令更多市民知道我地既行動係因為政府既不作為同埋不回應。 今次我地終於捉到政府春袋 發現原來佢停一日做成既損失係超級超級多,大家更加應該把握依個籌碼將軍政府!

我地琴日成功係因為超級多人因為黑警8月11號既極端暴力行因令少女爆眼 亦都有好多手足比黑警用暴力拉。依一個憤怒令好多人都係琴日一齊衝入機場,最後被動咁塞爆左機場 亦令佢癱瘓到 但今日的確係冇琴日多合到連車路都塞爆埋 所以相對地今日未必一定做到被動塞爆機機場 所以先有勇武手足先迫不得以阻旅客checkin/入禁區 大家既目標都係一樣---用癱瘓香港機場作唯籌碼令林鄭同埋政府跪低 只不過係手上法有分別,大家無需要因為咁而內鬨。

雖然未知道接住落黎係機場既手足有咩睇法同行動,但之後如果連續癱落去既話真係唔一定可以每日都有咁多人去到機場 如果真係太少人既話 我亦都相信勇武派既手足都唔會咁魯莽去送頭 如果大家真係想再成功再聚人既 希望大家可以過去依兩個月有效既方式 即係 set deadline > 升級 既方法做 要好清晰咁比旅客/政府/大眾/手足知道 若果政府再唔回應 我地就會揀一日黎塞 之後再唔回應 我地就兩日 三日 再繼續落去 直到佢地肯跪低為止 黎緊818民陣大遊行都係其中一個好機會

唔好再自己內鬨分化 一齊對準政權!
唔知講咩好,不斷反問自己割定唔割
岩岩先同個大陸同學分析左成件事
轉個頭開直播就好似比機場班人大大力摑左我一把咁真係嬲撚到仆街
我想同前線講 核爆都唔撚割 唔係一個比你唔冷靜既籍口
但 國難當頭 我會學班黑警咁 掉鳩左個良知 當今晚咩事都冇發生過咁去撐你
真係好希望會得一次

721 811
push
推 夠簡潔
Push
核爆都唔割
推!!!!唔可以依個時候嚟分化!!!
Aggar
如果下次再入嚟機場,我希望各位真係主力去靜坐同做文宣。若果遇到啲鬼要阻遊客,又話要捉鬼又乜又盛嘅,就直接冷處理,當大多數人人都能夠謹記自己嘅目的,而無咁易畀煽動時,啲鬼亦自然做唔到啲咩。sor for 1999
其實今日好多料可以做文宣,唔需要太苛責前線。

我地最大優勢係應變能力強同識得改進。只要大家大方向無變,細節可以調整。

至於有意見唔洗急著開post,討論唔代表割席,唔好比popo係mon後面偷笑。

重有真係唔好鬧醫護同記者,咁樣我地同班狗無分別,光環唔係成場運動的重點,但亦需要寸土必爭,因為我地比政府弱勢,所以輿論係一定要。

和理非同勇武唔係分歧,而後共生,大家無咗大家做掩護成場運動都會輸。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞