[緊急關於機場]所有人入黎推呢個post 係所有人!!!! 機場呢局仲救到

3736 回覆
5080 Like 79 Dislike
612 721 811
認同 今次運動 我地係快速學習 快速進步既人

今次做得過火左既 下次咪檢討下
唔好衝動,機場要守住和你飛。
不割蓆,不分化
好多人眼中睇到係「印尼排華 2.0」
push !!!!!!
講得岩
[機場事後檢討] 真 P 有野想講

我唔係要分化割蓆 不過我哋真係要檢討下幾樣野!

昨日佔領機場及粗暴阻止旅客登機真係錯曬,這種以達到自己的目的為借口完全不理別人的需要與林鄭有何分別?
香港可以把事件帶到外國層面,但絕對不是以這種以暴力縛架外國人而達成,這樣又與極權政府所做有何不同?
我絕不同意這種視香港問題比外國人的其他問題都重要的幼稚及不成熟亦不公平的睇法,我不相信"勇武派"這種自私唯我的心態會得到任何國家的真心支持,讓我感覺他們因生氣已失去應有的理智,而既然沒有了應有的理智,其他香港人又怎能依靠他們呢。
香港問題,香港人自己解決,絕對不應將無辜的外國人牽涉在內,這實在令人反感。

REPEAT: 我唔係要分化割蓆 不過我哋真係要檢討下幾樣野!

1. 唔好比狗動搖到,佢要扮鬼發癲,係佢立場係合法嘅,因為警察實唔會交人,而會有真人蒙上罪名。狗依架做野係冇準則架,再係咁只會無限送頭,無補於事。

2. 目標要清晰,冷靜處理同分析所有野,一兩個消息已經可以令局勢緊張,所以唔好人云亦云。記得要冷靜諗一諗,三思而後行。

3. 機場同係街唔同,有好多遊客,要令外國人支持我哋,因為好多外國人唔知香港發生咩事 ,搞到佢只會矛頭直指我哋。之後整幾多文宣都冇用。

4. 本人一直都覺得和理非其實係口裏說不,身體卻很誠實,大難臨頭各自飛,所以前線唔好侍住有和理非,做一啲令和理非好難接受嘅事,和理非好緊要,有文宣,有人數,有說服力,所以唔好失去佢哋。

5. 前線真係要有幾個基本嘅規則e.g. 唔可阻醫護做嘢,唔可以推撞記者,etc. 呢個亦可幫捉鬼,因為佢哋會想做成傷亡
PS: 今次一定要贏
從來歷史書都係勝利嘅人寫嘅
贏嘅就叫革命 輸嘅就叫叛亂
我們要名留青史定遺臭萬年就真係睇今舖
希望各位手足唔好放棄,要力爭到底
有朝一日,大家可以除低gear,為勝利乾杯

#天佑香港
推!!!
無得再輸喇
Push
支持
71攻立會又係話有鬼、失民意又盛,最後都冇當時諗到咁差(甚至我覺得係轉捩點之一)。

黑警尋晚都冇清到場,掉返轉諗,佢地都唔知可以點清
散水撚係鬼?
可唔可以唔好overgeneralized 散水同叫人散水呢件事
721 811
用下腦啦
請立即停止任何捉鬼行動
請立即停止任何捉鬼行動
請立即停止任何捉鬼行動
鬼做嘢每次只會捉到十幾個手足
但係你哋嘅捉鬼行動
令到成千上萬嘅前線分化互相猜忌呀
我屌曬你哋老母

我屌曬你哋老母

邊樣嚴重啲呀
做人學識分輕重喇

捉鬼就咁踴躍
平時打狗又唔見你哋出嚟

To所有捉鬼撚

你捉完鬼之後點樣處理呀
影下相綁住佢之後放佢走
咁你捉佢做乜嘢呀
你都唔做嘢

你想打7佢幫大家報仇嘅話
我畀咗幾個你哋啦
資料齊全你哋唔做嘢
喺度疑神疑鬼捉前線朋友?
收皮啦

嗰啲話除面罩嗰啲最卑鄙賤格
你今日話捉鬼除人哋面罩
聽日班真鬼就大條道理除我哋前線面罩
然之後前線畀人點曬相
就入去坐十年
食屎啦冚家鏟

仲有嗰啲屌前線嘅人
阻到記者醫護又點喎
popo開槍打記者醫護添喇
佢哋有冇屌前線手足呀
你班人仲衰過狗
核爆都不割蓆得個講呀?
做人可以做錯事
但係唔可以做壞事
阻到記者醫護可能係錯事
但係你哋捉鬼屌前線一定係壞事

仲有大家注意用詞
聽日去喺安慰旅客派糖
但係絕對唔可以道歉
有冇揸過車?
有乜碰撞老西都唔可以道歉
道歉即係代表你認做錯事
咁我哋有冇做錯事呀
冇呀嘛!
你入差館都識唔認罪喇
你聽日就主動認衰仔?
聽日去喺安慰旅客派糖
絕對唔可以道歉
push
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞