[緊急關於機場]所有人入黎推呢個post 係所有人!!!! 機場呢局仲救到

3736 回覆
5080 Like 79 Dislike
出去善用"不推文回覆"
幫忙!!IG 搜尋hongkongairport
https://lih.kg/1468677

請幫手洗走5毛post
推!

五大訴求 缺一不可
制衡官警 香港加油
絕不割蓆,唯要改進

813 之事其實情有可原,因為比人射爆隻眼真係好嬲,我地大家絕對唔會割蓆,但我地亦都要持續去改進,希望運動可以更上一層樓邁向成功之日,我地要一齊尊重,正如人人平等冇話邊個大啲有得話事啲,有咩提議大家投票決定,呢個亦係民主真諦,我地亦要每日一齊去檢討得失,正如人人都會有失誤嘅時候。

古今中外所以社會運動總會有失誤嘅時候,呢個係好自然亦可常見嘅事,可貴之處就係識得自省,至少我覺得813 呢日明顯唔係end game 嘅一日,如果有朝一日真係end game 嘅係一戰竟全功嘅咁到時我地做乜嘢都可以,但喺呢一日來臨之前嘅過程上,我地唔可以急,仇恨係要記住因為係一股動力,但亦要避免比仇恨支配行動,每一場運動係要好長時日去完成,而且過程係一定會出現爭拗,努力去自省,去檢討自己,去改善下一步先係重點。

已經發生咗嘅事我地冇辦法再去改變,比人射爆隻眼真係好嬲所以我地亦冇資格去怪責甚至割蓆,但我好希望呢場運動可以成功,而呢場運動其中一樣重要嘅係自己要有一個自省精神,一旦出現失誤就要反省,反省完就要檢討,吸取教訓,下次再可以做好啲,人數亦會keep住多,人多就可以贏,如果出現失誤唔去檢討,唔尊重對方互相指罵,只會不斷重複失誤,人數會變少,最後重演2014年雨革失敗歷史。

完美係一種永遠唔會達到但可以追求嘅哲學,所以我地只有不斷改善自己,互相指正,幫大家補鑊,一齊進步,一齊向成功之日進發,煲底之日我地仲要一齊慶祝
香港人加油
不是捉鬼或互屌之時 贏咗你做咩無人理,而家要團結。

五大訴求 缺一不可
光復香港 時代革命
Push
推!不割!
推 機場見
推上熱門
推 唔割 唔捉鬼 大家冷靜
推!
推!救救機場
push呀
[突發] 689 發出重要提示
https://lih.kg/1468874
我地雖然互不相識 更不理解,但我地係素未謀面卻志同道合嘅陌生人,共同體。所以我地先選擇各有各做。

點解唔可以有諗頭嘅人就出謀獻策,
無諗頭嘅人就乖乖地出來做和理非又好,前線又好,左膠又好,忍者又好,哨兵又好,咩都好。

只要唔好成撚日係度同自己人講「屌你老母」挑釁情緒,
唔好成撚日預言家咁款話輸鳩曬發放負能量,
唔好成撚日做埋d標題黨。
唔好成日都要諗人地一定要跟你果套行,
唔好每日都仇恨衝昏頭腦,要每日都諗諗點樣可以釋放到義士,點樣可以做到5大訴求。

團結真係好重要。

各有各做!係我地每個人參與呢一場運動最重要的歸屬感。

我地唔係要教人地點樣做好自己,而係自己要做好自己嘅角色,要身為可以成為示威者一員,能帶動運動,這個歷史洪流之一的身分感到有責任感。

希望。
共勉之。
推!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞