[緊急關於機場]所有人入黎推呢個post 係所有人!!!! 機場呢局仲救到

3730 回覆
5078 Like 79 Dislike
核爆都唔割
我尊重前線 但請注意前線應有的態度
唔割 唔代表你可以拎出黎講
請前線手足要經常提醒左右果位
我地示威者
「唔完美,可接受,但需要改善、改進。」
1. 不打記者
2. 不打救護
3. 不濫用酷刑
4. 不攻擊平民
//想同大家講個關於「四面楚歌」既故仔。話說劉邦同項羽打仗,打到中後段,為左瓦解楚軍既鬥志,劉邦叫漢軍唱楚國歌曲,令楚軍以為漢軍已經盡佔左楚地。項軍聽到中伏,以為自己形勢真係咁差,跟住the rest is history。

咁想講咩呢?其實就係坊間、網絡好多「今次失分喇」、「今次中計喇」、「今次死喇」之類,扮成和理非黃絲既「網民」,其實都係中共既人,三人成虎,只要你俾呢d語言包圍,只要意志唔夠堅定,就會好似楚軍咁以為自己真係已經輸哂。警察恐怖,但唔係致命,心戰先攞命。警察可以令你輸一場戰役,心戰可以令你輸一場戰爭。

對面都講到明係要「和平示威者」同激進派割席。你唔割,佢咪放d人落黎吹道歉、割席,影響到你班人都覺得要割囉。你估佢地識放人落黎衝,就唔識放人落黎扮割席咩?唔撚好俾呢敵軍既心戰動搖到,你未必贏,但至少唔會自己輸先。

#認同請分享
#停一停諗一諗
#果d真係自己友咩//
聽日要派糖 但絕對唔可以道歉!!!!!!!!!!
https://lih.kg/aecQfBV

幫手推!!
停止互屌啦

推返8. 18 和理非大遊行呀!!
我地示威者
1. 不打記者
2. 不打救護
3. 不濫用酷刑
4. 不攻擊平民
唔割蓆,但要賽後檢討!我哋需要啲指引先可以冷靜處理
https://lih.kg/1468214
✊🏼
岩 唔做都做左 咁不如諗點救 同下一次點做得好d
機場咁衝唔亂唔起閧
推番上頭位
推啦屌咪撚再掛住捉鬼 捉完又點撚樣
推,去道歉
721 811
✊🏼
講得好 推
✊🏼
大家記住
失敗論/風向撚唔一定全部係5毛

但如果你已經唔buy死都唔好推
你講贏講輸件事唔會變
反而得閒入黎睇吓熱門嘅香港人就會因為負面情緒更加卻步

冷處理係林鄭政府教識大家最有用嘅野
大力推
要挽回民心 機場絕不可以衝
我覺得要善用記者在場同無記者在場既時候
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞