[緊急關於機場]所有人入黎推呢個post 係所有人!!!! 機場呢局仲救到

3730 回覆
5078 Like 79 Dislike
今日見倒有人鋤Dee玩電話...其實要玩不如返屋企玩 你嚟得唔係要表達訴求咩? 我睇倒都有啲心灰意冷,外國人唔會感受倒香港有幾水深火熱 大家請加油 去得嘅都有個心 認真舉個牌都已經幫倒好多 碌電話上連登幫唔倒件事
捉鬼可以 但係唔好浪費時間係佢身上
綁住佢 + 扣留證件 + 影相便可
唔好分散哂注意力
Focus on things we can/should do in Airport
例如文宣
機場任何國籍既人都有

和理非唔需要捉鬼

保護自己戴口罩

保持清醒,理性分析

唔好畀情緒牽著你走
賽後檢討唔割
一個人可以好理智 但群眾情緒好易控制唔到 所以大家要約定基本守則 鬼一定知但佢只會愈黎愈沉唔住氣
(8.14送你飛)聽日去機場送機!!!
https://lih.kg/1467995
推啊
再做好啲
慢慢改善!
push
冷靜

不內訌

支持記者,配合救護

你我都係高質香港人
都係果句,守機場得天下!
今日算成功!
但兩日唔夠!

今晚捉兩個大陸人,唔理佢哋係咩目的都好,其實都係屬於小事一件。下次捉唔捉都得。

因為在機場範圍內唔係非法集結,咁樣有鬼又點?有黑警扮我哋又點? 由得佢囉。但大家都睇到警察其實唔敢入機場大堂範圍,就算實Q都唔俾d狗入去。我哋越和平佢哋就越唔敢入去!!

重點係癱瘓機場升降航班。
塞爆5樓,同塞爆7樓禁區入口,係下著。
上著係:用人海戰術塞爆所有去機場嘅陸上交通工具。 離境人士同機組人員如果去唔到機場,變相等於癱瘓機場所有離境服務。
同時,到港旅客亦都走唔到,就會出現星期一咁樣嘅效果。 一齊塞爆去機場嘅所有陸路交通,慢慢塞,慢慢行,慢慢上車,吹咩? 又唔犯法!
唔犯法嘅嘢和理非一定會幫手。
每日五六個鐘頭就夠,始終要留返一啲航班時間俾有需要嘅旅客進出香港。
咁樣做又唔使喺出境大堂禁區門口同旅客發生爭執。
大家考慮一下。
push
唔好塞機場撚入黎
https://lih.kg/1463956
推推推到有計
佢去咗已經有幫助 玩手機無傷大雅 大家都累嘅但一定唔可以嘉年華
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞