[緊急關於機場]所有人入黎推呢個post 係所有人!!!! 機場呢局仲救到

3730 回覆
5078 Like 79 Dislike
各位面對鬼面對挑釁謹記冷靜沉著
818大遊行
818大遊行
今日就輸晒架啦 但唔通放棄?咁不如下次再做好d
https://lih.kg/1468029
不要說 捉鬼
試著說「唔完美,可接受,但需要改善。」
建議聽日主動幫旅客
佢地好撚無助
可能唔夠錢book酒店
唔知下一班機係幾時
機場啲鋪又收咗九成
818大遊行
其實今次大家咁大反應係因為由個運動開始到而家我哋一直都背負住高民望企道德高地,成件事政權係錯到不堪,所以我哋長期民意都處於七八成,就算政府用幾多陰招都企硬。

今次可能我哋做得唔夠好,中咗計,我哋感覺好差係因為我哋長期企係道德高地,因為我哋係人唔係狗,所以我哋會係咁justify究竟咁樣做係咪合理,但係你有冇見到啲狗同埋個政權由612到今日有道過一次歉? 今日做得唔夠好嘅地方就大家一齊討論改善,柒咪柒囉佢哋柒咁多獲咪仲係度
818大遊行
818大遊行
斯路正確 盲生

繼續 要聽朝全世界人都知
推!
聽日最好變番和你飛集會
推爆佢
最重要
7月14周圍都係鬼
唔洗專登捉
總有一隻喺你左右

希望下面唔洗再用到

為避免再有捉到鬼之後嘅混亂場面
大家要記住邊d係同一陣線嘅朋友
救護、記者 一定唔可以搞

絕對再有可能有捉到鬼之後大家一齊圍住佢
畀佢走又唔係唔畀佢走又唔係
嘅情況
但又唔可以郁佢
大家唔可以再比人無了期地消耗/消費

如果120%肯定係鬼(一定要好好好好好肯定)
可以用支marker 喺佢件衫/塊面上面寫
我愛香港/我愛中國/支持香港警察...
咁大家都知咩事啦
仲可以幫佢表態

之後就梗係笑笑口儀仗隊咁送佢走
歡迎佢下次再黎香港呢個好客之都玩

切記:
如果係捉啱鬼
其他鬼多數唔會大義滅親

如果捉錯鬼
其他鬼可能會直接衝上去玩野做9大家新聞
睇L住你身邊嗰個
有鬼咪有鬼囉!
https://lih.kg/1464520
記住所有手足共識:
1. 不傷害記者,不阻礙記者工作
2. 不傷害急救人員,不阻礙急救人員工作
3. 不任意攻擊一般平民及其財產
4. 不使用酷刑

如果有人太激動破壞共識,拉開佢一邊先
死都唔聽,有機會係狗扮示威者帶風向
獨立思考,唔好中伏

捉鬼正確方法 (PR最好睇)
1. 詢問
2. 控制,防止逃跑
3. 搵記者,由記者盤問(811記者問黑警扮示威者咁樣)
4. 睇證件、影相
5. 散水,不包圍

721 805 811
推。
5. 日日話唔割 講容易做就難
->依家有危機 大家都一定唔可以割

6. 任何風向撚/失敗論/散水撚/太暴力
->都係鬼 唔一定要block
但一定要不推文+負皮提其他巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞