[緊急關於機場]所有人入黎推呢個post 係所有人!!!! 機場呢局仲救到

3736 回覆
5080 Like 79 Dislike
寫咗段字,有用嘅話請拎去用

我承認我們誤判 但我不與他們割𥱊
https://lih.kg/1467652
818大遊行
都係果句,守機場得天下!

今晚捉兩個大陸人,唔理佢哋係咩目的都好,其實都係屬於小事一件。下次可以唔捉都得。但大家都睇到警察其實唔敢入機場大堂範圍,就算實Q都唔俾佢哋入。我哋越和平佢哋就越唔敢入去!!

重點係癱瘓機場升降航班。
塞爆5樓,同塞爆7樓禁區入口,係下著。
上著係:用人海戰術塞爆所有去機場嘅陸上交通工具。 離境人士同機組人員如果去唔到機場,變相等於癱瘓機場所有離境服務。
同時,到港旅客亦都走唔到,就會出現星期一咁樣嘅效果。 一齊實爆去機場嘅所有陸路交通,慢慢塞,慢慢行,慢慢上車,吹咩? 又唔犯法!
唔犯法嘅嘢和理非一定會幫手。
每日五六個鐘頭就夠,始終要留返一啲航班時間俾有需要嘅旅客進出香港。
咁樣做又唔使喺出境大堂禁區門口同旅客發生爭執。
大家考慮一下。
任何捉鬼/帶頭捉鬼嘅都係鬼
->真係圍 圍佢地 唔好圍班大陸人 好明顯低級兵
818大遊行
冷靜

不內訌

支持記者,配合救護

你我都係高質香港人
Push

「唔完美,可接受,但需要改善、改進。」
大家都係想做好件事 千祈唔好自己打自己
我只係想理性分析事件,阻人上機的行為係做得唔好,請問遊客有幾多人,香港人被克警使用過分武力,大多數遊客有冇出來指責,佢地的領士官,有冇出來指責克警和香港政府,遊客唔係長期留在香港,遲D走對佢地只會做成不便,但係阻遊客上機,會對政府和北京,航空公司造成壓力,北京要10月1日前清場,之後大清算,你看國泰就知道,所有參加過這場運動的人會有各式各樣的追究,過往的運動,日晒雨林,受傷的受傷,拉的拉,比克警圍打的多的是,但在機場有遊客,有機場保護市民,易守難攻 ,在機場大家只要捉鬼,拍攝佢地的所作所為,吳好分化,可長期抗爭,對抗一個不公義的政府,5年10年都可以,雨傘失敗在於長期留守,在機場無必要留守,只要機場講暫停,便可以回家,真正做到,不被捕,不受傷
818大遊行
今日唔失敗 人數遠少於琴日仍然可以癱瘓機場
set路障觀感上冇琴日咁好睇 但呢樣係有限資源下手足搏返嚟
唔應該否定
https://youtu.be/JO9tB-Kuv6M?t=1340
天埼2016年選舉講嘅嘢今日仍然適用
抗爭難免會影響到無辜嘅人 唔應該因為沙石而放棄撼動政權嘅可能性

大陸公安同記者 事後睇返一定係局
但現場嘅氣氛同呢幾日發生嘅事(有鬼加女義士失眼)
都令到前線成為驚弓之憤怒鳥
個氹唔踩都踩咗 與其批評 不如引以為誡 以後做返好啲情緒管理

紀律部隊都尚可用
唔完美,可接受,但亦都要改善
開脫
我哋set一個所有嘢都完美控制嘅standard係無意思
不分不篤不割!
818大遊行
818大遊行
一人一個機場手足可以做去減少遊客怨氣既行動
https://lih.kg/1466269
818大遊行
推上熱門
818大遊行
檢討,不割蓆
建議,不譴責
捉鬼,不分化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞