[緊急關於機場]所有人入黎推呢個post 係所有人!!!! 機場呢局仲救到

3736 回覆
5080 Like 79 Dislike
檢討,不割蓆
建議,不譴責
捉鬼,不分化
818大遊行
同意
Learn from mistakes
才會進步
做法不完美,但可接受,要改善。
818大遊行
推 不分化
接機都禁?
隨時又嚟萬人接機喎
不割!
利申已在機場3日。
好多野都需要檢討,大家加油!

自己覺得,呢家好需要,更需要文宣做poster, 更需要接機,派poster, 歡迎佢地來港,唔好淨係叫:「Stand with Hong Kong」係要俾班旅客知道我地發生緊咩事。

另外都需要一班有唔同語言底既人幫手!
覺得有需要有呢班人係現場幫手,每一個area有咩語言要分佈好。
今日有好多外國人會主動問發生咩事,有人會答,但同樣見到有手足見到即刻調頭走。

香港人加油
818大遊行
push
https://www.weibo.com/1989660417/I25MPBnq2?type=comment
胡锡进
58分钟前 来自 HUAWEI P30 Pro 已编辑
环球时报旗下环球网记者付国豪在香港机场被示威者非法拘押,并遭到非人道的对待。环球时报第一时间与香港警队取得联系,请求救援。香港警队克服巨大困难进入机场,在大约北京时间14日凌晨0点20分许,我们得到消息,香港警队已将付国豪救出。国豪在被救出时躺在担架上,头上有很多血,他显然遭到了野蛮殴打。

在此我代表环球时报感谢香港警队对环球网记者所做的营救。与此同时,我们强烈谴责这种针对记者实施非法拘押和严重暴力的行径。

我还要代表报社向付国豪表达诚挚的敬意。在视频中,我们看到他没有向暴徒屈服。他此次赴港除了报道,没有任何其他任务。他是一名善良、正直的记者,这种善良和正直支持了他面对暴徒时的英勇。

最后要感谢关心付国豪记者的网友们。请原谅我们把时间全用在了对国豪的营救上,没有在第一时间向大家通报情况。有你们的支持,环球时报和我们在一线的记者都不孤独。
818大遊行
夜晚好多大軍出黎攻擊我地
推推推

徐錦煬

新屋嶺濫用私刑 水刑

唔好俾其他" 假新聞 " "假消息" 覆蓋到對家接收既資訊
818大遊行
push
818大遊行
見到岀面好多人話有鬼搞事

話之你人定鬼,分隔,冷處理,繼續對準目標

要證明自己唔係鬼,就咪捉鬼,繼續對準目標

其實!今日本來大勝,0受傷0被捕,但因幾個小插曲而家要拆解!
1.係封完路阻左人客上機,而公佈暫停(呢招WORK,但係唔可以成日用)
事後和理非做既手法都好好,去道歉雖然未必個個接受但起嘛減低傷害
2.公安問題,其實就算捉到公安都唔雖要攪咁耐!時間長左對方自己多左時間去佈署,再者今日見到現場好多比較激進而家唔多聽人講既手足,到時就要大家去分析呢條友係做乜!!!
3.撐警人士!我都好撚憎佢!我都好想有手足可以幫荃灣巴打絲打出氣!
但冷靜過後,如果我地係到埋佢單,我相信現場幾位議員 救護都會割蓆.

-記住機場要和平理性
-感謝手足為單獨女子落單而去救走佢,有哂片,文宣做野!文宣每人都可以做唔好只係靠文宣組放上FACEBOOK IG 等多D人知
-救護,記者禮貌D對待,兩個都係幫緊我地,冇救護我地好多手足都流血不止
記者必要時有片可以證實我地
-緊記心平氣和,捉到鬼可以打,但係要打得聰明D,今日好多鏡頭影哂
呢個要推上去熱門
818大遊行
啱 捉到鬼又點?我地可以插盲佢隻眼 打死佢?
仲有不阻人上機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞