[緊急關於機場]所有人入黎推呢個post 係所有人!!!! 機場呢局仲救到

3730 回覆
5078 Like 79 Dislike
推兩個
其實今次又唔係一鋪清袋,香港人有和理潔癖但外國人未必覺得係咩一回事,不過班藍絲會囂張段時間咁解
今日唔完美,但可接受,可改善!
612 721 811
唔好俾五毛分化撚拎走張機場牌

我哋依家可以試下隔日佔機場

要走嘅人快啲走 俾機會佢地走 趕住走就自己改定機票
唔係就之後冇得走
一個地方打仗,你覺得佢仲有冇交通話俾你岀入就入?
如果你係企係我地依邊,請你清楚依家個嚴重性
考慮清楚先黎香港

我地同全世界人講我地示威者依家會佔領機場
唔好再入嚟 你入黎好難岀返去

依家係俾足警告你要走就走,唔好到時屌我地班示威者

之後set deadline
每2日癱你一次
每3日
每4日咁行動升級
最終無限期每日癱瘓機場

狗當然可以選擇大力清場
到時候成場運動就會再升級
佢哋清得機場,就話俾你聽我地係冇談判空間
更證明政府係絕對不會讓步

依家係要同依個暴政鬥硬淨
唔係要互屌互分化
不指責,不分化
認同
推到你爆血管
612 721 811
612 721 811
推!be humble!
下一次機場活動可以做嘅
1.道歉大會
2.同遊客解釋發生咩事
3.(詢問中心)一group人幫遊客解決問題 搭車 酒店 航空公司
升降機 電梯就唔好block因為始終阻到有需要嘅人 老人家or輪椅
我只係想理性分析事件,阻人上機的行為係做得唔好,請問遊客有幾多人,香港人被克警使用過分武力,大多數遊客有冇出來指責,佢地的領士官,有冇出來指責克警和香港政府,遊客唔係長期留在香港,遲D走對佢地只會做成不便,但係阻遊客上機,會對政府和北京,航空公司造成壓力,北京要10月1日前清場,之後大清算,你看國泰就知道,所有參加過這場運動的人會有各式各樣的追究,過往的運動,日晒雨林,受傷的受傷,拉的拉,比克警圍打的多的是,但在機場有遊客,有機場保護市民,易守難攻 ,在機場大家只要捉鬼,拍攝佢地的所作所為,吳好分化,可長期抗爭,對抗一個不公義的政府,5年10年都可以,雨傘失敗在於長期留守,在機場無必要留守,只要機場講暫停,便可以回家,真正做到,不被捕,不受傷
機場三不
不衝突 不打人 不入禁區
地唔係去捉鬼 好多你以為捉到嘅一早set比你捉

agger
推!
冷靜

不內訌

支持記者,配合救護

你我都係高質香港人
721 811
Push
推,大家咪撚割蓆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞