[緊急關於機場]所有人入黎推呢個post 係所有人!!!! 機場呢局仲救到

3736 回覆
5080 Like 79 Dislike
機場 和理非 不阻旅客 不捉鬼 真誠道歉 不忘初心 不放棄 核彈都不割
推推推推推
super agger 五分鐘幫推一次
反送中
聽日文宣攻勢 捉到真公安 證實有干預香港一國兩制 繼續合理機場文宣
https://lih.kg/1466545

[勇武入一入來]環時記者付XX 單野分析
https://lih.kg/1466467
機場 和理非 不阻旅客 不捉鬼 真誠道歉 不忘初心 不放棄 核彈都不割
push
無撚有錯,我哋要做嘅,係向抵港旅客宣傳港共警黑暴力,唔係阻人離港宣傳示威者暴力;係“靜坐”令到港共政府無緣無故閂機場,唔係“佔領”令到機場無法運作。今日搞到人上唔到機,聽日開始就去機場舉牌道歉,幫手煲大黑警射爆少女隻眼件事上國際,唔係齋坐。
機場回合勇武手足可以回下氣,留個力,呢round輪到和理非表演。捉鬼留返畀黑警捉,我哋一黎唔識分係人係鬼,二黎捉到都無用,黑警識分,放即係鬼,唔放就係手足,到時再救。

不督灰 不割蓆
兄弟爬山 各自努力
解散港共 成立臨時立法會
光復香港 時代革命
鬼係少,但其他人好L配合先死啊嘛!一早deal好曬安全地方唔鬼衝㗎嘛
不忘721 811
專注818!
機場係和理非嘅場
容易嬲豬嘅手足真係唔好入去
當全場和理非 啲鬼就會格外顯眼
撥極都冇火佢自己都冇癮

同埋我哋唔割唔等於啲舉棋不定嘅人都唔割
唔割蓆係因為互相信任
相信大家會喺適當場合出現做適當嘅嘢
信任得來不易 唔好揮霍

「但我懇請你們不要被仇恨支配自己,在危難中,仍要時刻保持警覺與思考

如是者,假如我們希望社會能夠寬容地看待被論定為「暴動」的「暴徒」,理解這些無聲者的訴求,接納這些無權者的諫言,我想,我們必須警惕每一言一行,到底會更接近目標,還是距離更遠呢?

經過今晚 個距離會遠咗
聽日一定會比人空群而出鋪天蓋地咁鞭撻
和理非手足要準備cover啦

掉哪媽!頂硬上!
仲有有手足比狗捉住唔多狗的話盡救
推呀
不分化
不中敵人圈套
所以機場應該要咁玩!
每日癱瘓機場8小時之 捉鬼 衝突篇
https://lih.kg/1467510

有乜9衰嘢都係d臥底狗做嘅

《重要!必須統一機場戰線!文宣組幫手!大家幫手廣傳!》

經過依2日活動,大家都明白都突然奇來嘅機場示威活動有好多弊處,但無可否認機場這戰線十分有效,所以我建議統一機場戰線,從而解決各種問題,增加成效。以下為方案內容:

1. 請訂立明確時間表:先訂立明確有關機場活動的時間表(包括集會開始與結束時間),每星期只做一次,並把未來2-3個月的時間定下,並給政府時間回應
原因:
a) 遊客十分反感,因此為保持香港示威者的形象(為了國際社會輿論),需要給予可能受影響的無辜遊客時間安排行程,同時特定時間影響機場運作已可達到目的。
b) 知所進退。有明確結束時間就能確保任何時候集會有充足人數(未前來的人知道該什麼時候來,前線知道什麼時候離開),避免出現過往因為不夠人而送頭的情況。
c) 免除不必要混亂和分化局面,現時散水撚和留守撚互相攻擊,希望透過明確時間表,免除分化局面。
d) 令運動更帶組織:明確時間表,和理非市民可按其生活schedule前往機場,加大社會動員。

2. 行動不能一步登天,宜逐步升級:在政府不回應後,給予示威者正當性,每次加長機長活動時間。
原因:確立運動方向性:讓群眾重新聚焦,集中議題,運動一失焦,容易土崩瓦解

3. 必須100%和理非!
原因:機場沒有衝擊必要!人夠多癱瘓機場,完全沒有勇武必要!勇武衝擊,在機場只是情感宣洩,並給予警方理由和正當性清場,適得其反!
只能是和理非,勇武不必要在機場!因為:
a) 要得到國際支持,贏得國際形象
b) 只和理非足夠多人已可透過癱瘓機場向政府施壓
c) 最重要,因癱瘓機場要人多,和理非才能夠聚集足夠多人,令事件勇武化/密集化,只會令參與人數劇減,孤立參與機場活動的示威者!

因此建議,集中星期六日,每星期加長運動時間,以達到施壓目的。時間表方面,第一個機場大規模100%和你飛集會時間為星期六24/8 14:00-22:00 (合共8個鐘),如果政府在25/8 22:00之前未有回應示威者意願,下個機會將按時舉行,並逐步升級,詳細時間表如下(可再商議):
24/8 14:00-22:00 (合共8個鐘)
31/8 14:00- 1/9 6:00 (合共16個鐘)
7/9 14:00 - 8/9 14:00 (合共24個鐘)
14/9 14:00 - 15/9 22:00 (合共32個鐘)
21/9 14:00- 23/9 6:00 (合共40個鐘)
28/9 14:00 - 30/9 14:00 (合共48個鐘)

最後,希望文宣組可以幫忙宣傳,在確立上述計劃可行後集中宣傳,並確保計劃外沒有任何其他機場集會。

各位手足點睇?如果認同不如集中戰線?
不要說「輸撚曬」
試著說「今日嘅行動唔完美,同大家嘅期望有落差,但可以接受,會再檢視。」
推一推

應該每次活動之前有共識目的係咩,咁先知有咩係唔做得同有無out fo
謝謝你
818大遊行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞