當大家聲音愈黎愈亂既時候,大家係時候反思下咩係「不割蓆」。

628 回覆
1182 Like 19 Dislike
兄弟爬山,各自努力。
冇錯,如果大家係為同一個目標,同一個理想,同一個end goal。大家係爬同一個山。
無論係和理非定係激進,我地堅信只要有一樣既目標,大家唔同既手法最後就會連成一線,凝聚大家既力量,對抗呢個政權。

所以我地不割蓆,不分化。大家一齊努力。

但係革命一直發展落去,愈黎愈多人誤會左「不割蓆,不分化」既意思
不割蓆,係唔會因為我地自己友為左目標做錯事/受情緒影響而否認佢地。但係,唔代表係一個免死金牌做乜都冇錯。
唔割,唔代表唔批評。
唔割,唔代表冇做錯。
唔割,唔代表大家冇得再做好啲。
到今日,我地同政府/黑警最大既分別唔係我地冇野輸啊
係我地比佢地更好,更聰明,更進步。

不分化,係我地唔會好似當年熱狗咁自己人打自己人,大家係坐同一條船,錯,大家一齊受;啱,大家一齊嬴。唔會當自己友係敵人。
但係,唔代表我地淨係得一種意見。最近連登既post已經愈黎愈多分歧(正負評數),我地可以繼續一致槍口對外,但係我地都要承認、接受、尊重我地每個人本身係有自己意見、有自己堅持啊!
藍絲經常批評我地係group thinking,話我地冇獨立思考。我地當然唔洗証明比佢地睇啦,但係事實上我地要時常提點自己要尊重唔同既意見。

大家係同一條船,同一個目標。但同時大家都係唔同既人。
我地唔係民粹,我地係相信我地係最開明,最civilized,進步最快,亦都敢於承認錯誤既人。
每日我地都有做錯,但我地都做啱左好多野先走到呢一步。

希望大家認真思考下到底六個兄弟條命,700個義士既犠牲係為左咩
係為左焦土?定係為左民主進步既香港?
係為左打警察?定係為左追求公義?

如果我地每日係一停鬧交,不停報仇,不停受情緒影響而唔反思每一步。唔認清我地本身既目標。
我地點對得住佢地!

謹記大家係一齊爬同一座山,唔放棄每個手足。
請大家記翻自己當初點解走出黎。

我地要証明比全世界人睇我地呢200萬先係真正既香港人,係最好既最高汁既香港人。

光復香港,時代革命。
兄弟爬山,一齊努力。
十連推
從來都唔係【癱唔癱】既問題,而係【如何癱】既問題
https://lih.kg/1464999

求大家睇下同投個票
今晚係轉捩點
推,現場手足定係連登手足都真係要冷靜下
push
推,我深信我地係遠勝對家。大家再次集思廣益對抗呢個政權
夠薑入黎吊我,連登仔只係識分化正垃圾

連登只係識分化識捉鬼識搞風向 連popo都不如
https://lih.kg/1464891
可以失望 但不可絕望
WE SHALL NEVER SURRENDER
雖然唔知點解變左P牌....
但我有一部分同意
今日和你飛 變左 阻你飛
我地會輸左好多前線手足 同輸左好多旅客嘅輿論.....

願香港會好起來
巴打仲有幾多日甩P
見到好心山幫你推
多分化post到痴線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞