黑警點解贏啊?因為佢地真係不篤灰、不割席、不分化啊!

54 回覆
116 Like 6 Dislike
Agger
因為你冇機會放鬼去警察度
因為你冇用假料老屈佢
人地一路用緊錢去維繫大家
佢哋做咩都無後果駛咩諗咁多?一齊踩曱甴幾咁愉快。

我哋唔同,我哋如果唔齊上齊落,後果就係一路消耗,拉吓一個走吓兩個。

大家應該都感覺到今次手足之間嘅信任有幾傷。

中場休息,沉著應戰。
你地班民意撚 為左區區幾個外國遊客
而去指責班手足 咁易被人分化
對唔對得住比人拉左既手足 已死既義士呀!
而家個女仔冇左隻眼呀!一世嫁!
搵一次團結下好唔好呀 唔好再重演雨傘啦!
絕不割蓆,唯要改進

813 之事其實情有可原,因為比人射爆隻眼真係好嬲,我地大家絕對唔會割蓆,但我地亦都要持續去改進,希望運動可以更上一層樓邁向成功之日,我地要一齊尊重,正如人人平等冇話邊個大啲有得話事啲,有咩提議大家投票決定,呢個亦係民主真諦,我地亦要每日一齊去檢討得失,正如人人都會有失誤嘅時候。

古今中外所有社會運動總會有失誤嘅時候,呢個係好自然亦好常見嘅事,可貴之處就係識得自省,至少我覺得813 呢一日明顯唔係end game 嘅一日,如果有朝一日真係end game 嘅係一戰竟全功嘅時候咁到時我地做乜嘢都可以,但喺呢一日來臨之前嘅過程上,我地唔可以急,仇恨係要記住因為係一股推動力,但亦要避免比仇恨支配行動,古今歷史上每一場運動係需要好長時日去完成,而且過程係一定會出現爭拗,除咗不割蓆不分化,自省改進,檢討得失,去改善下一步行動亦係成功之道。

已經發生咗嘅事我地冇辦法再去改變,比人射爆隻眼真係好嬲所以我地亦冇資格去怪責甚至割蓆,但我好希望呢場運動可以成功,而呢場運動其中一樣重要嘅係自己要有一個自省精神,一旦出現失誤就要反省,反省完就要檢討,吸取教訓,下次再可以做好啲,人數亦會keep住多,人多就可以贏,如果出現失誤唔去檢討,唔尊重對方互相指罵,只會不斷重複失誤,人數會變少,最後重演2014年雨革失敗歷史。

完美係一種永遠唔會達到但可以追求嘅哲學,所以我地只有不斷改善自己,互相指正,幫大家補鑊,一齊進步,一齊向成功之日進發,煲底之日我地仲要一齊慶祝
警察贏係因為佢哋思想扭曲同有錢收
我哋做唔到係因為我哋有良心
我哋做唔到係因為我哋尊重其他人
我哋做唔到係因為我哋接納其他人嘅意見!
班黑警有贏過咩?
明明有頭比人屌到落尾

藍絲係做到不割蓆不分化,同埋盲撐
所以咪一直活係自己世界

不割蓆,但要檢討

唔好意思阻一阻

請文宣組做野
spin返件事去721

警察和速龍遠道機場拯救假扮示威者的公安
警察也不到元朗救被白衣人恐襲的香港市民
push
不要說: 做錯了
說:不完美,但可以接受。
自己人做咩都讚 做得好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞