黑警點解贏啊?因為佢地真係不篤灰、不割席、不分化啊!

54 回覆
116 Like 6 Dislike
黑警點解贏啊?因為佢地真係不篤灰、不割席、不分化啊!

扮示威者跑番狗總穿 - 扮無野
公安扮香港警察 - 不篤灰
打爆示威者既眼 - 不割席

人地做到,點解我地做唔到啊?

檢討策略:可以!
割?不了!
自推一
813機場出真槍
機場一役喺要喺「公安」同「醫護第一」之間取決一方,從而比對家分化
https://lihkg.com/thread/1465094/page/1

對中共黎講犧牲一個公安
同收買一個金毛MK仔同收買啲人扮勇武掉野去警車唔係無可能
搵幾個人就挑起到你地內鬥
圍左公安咁耐有無得著?對五大訴求有無幫助?
唔喺幫個公安講說話,而喺處事要為大局著想
圍左三、四個鐘頭先上到醫護車
之後個金毛MK仔即刻第一時間沖出馬路靜坐阻路
我就覺得成年事好鬼鬼
根本喺一場中共/黑警Show
最大敵人根本就係你地自己
要時刻都有批判性思考
入得機場和理非就和理非
比中共睇穿你班人「好憎公安」同「讓路比醫護」兩者之間做出決定
萬死個公安死左就有位比人入
但就係咁比人分化你話抵唔抵?
不篤灰、不割席、不分化
係因為佢地有槍 有武力 隻手遮天

唔係因為佢地團結 係因為佢地想殺人
打人 開槍 非禮 老強 做咩都無罪 重有糧出 邊有咁好既工
自推二
不割
生命受到威脅可以拔
不割席!
今日係因為人數唔夠,先迫到手足以block閘同衝嘅手法去達成目標,抗爭者要做嘅唔係同佢地割席,而係設法增加返人數,唔洗block閘就達成目標

點解唔夠人?搞太密喇,如果可以搞返疏啲,或者可以用壓倒性人數去獲勝

今日嘅問題係出在人數度
https://lih.kg/1464283
推三
612中計
621中計
71中計
721中計
81中計

計你老母!
從來都唔係【癱唔癱】既問題,而係【如何癱】既問題
https://lih.kg/1464999

求大家睇下同投個票
今晚係轉捩點
P牌無quota開post,借貼

813係好混亂既一日....

1. 有手足block check-in 想快速地癱瘓機場 /令航班取消,但同時好多手足反對,因為令到旅客充滿怨氣 / 變相輸民意。
2. 經過最近黑警做鬼既情況愈黎愈過份同愈目中無人,有手足係機場捉到鬼後,花大量時間圍鬼,但同時好多手足反對,因為覺得錯左焦點,而且因爲鬼係捉不完。
3. 有勇武派手足開始對機場內警犬進行比較激烈的反擊行為,反之然警方今次明顯表現比平常克制 (比較下顯得,並非真係克制),但同時有好多手足反對,因為係機場入面,係所有焦點,包括外國媒體下,係中了警方陷阱,係輸了形象和民意。

所以所以,
係大家記得要團結,
不分化,不割𥱊,不篤灰的大前提下,813的混亂,大家屌過嬲過迷茫過後,
希望可以理性咁大家好好討論反個共識,
可以重新開始,進行止蝕工程。
要記得!
我地由69開始,去到今日不容易,
我地既付出,係唔會因爲一日既挫折就走向下波。
煲底下的約定,不要忘了。
屌完,豬隊友還是你最愛的香港手足。
邊撚個未豬過未7過??

所以麻煩大家重點諗諗:
1. 以後面對鬼的態度和做法。
2. 在機場內面對警犬的boundary。
3. 如何最有效影響機管局正常運作。
4. 如果重新重拾民意,表達對旅客歉意。

香港人加油。
我愛你們。
不割!

不分化,不割蓆
要割的話就諗番係咩驅使我地可以走到咁耐

我地堅守住呢個信念,勇武和理非互相backup先可以有能力同政府鬥,無左呢個信念成個運動就會瓦解,2個月以來既努力就白廢,一失敗所以人都會被政府清算。社會信用,送中條例,教育營就會係失敗既後果。
不割蓆 不讉責 不篤灰 不分化 不放棄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞