英國衛報:下議會議員指BNO人應在現時給予BC

3486 回覆
3241 Like 38 Dislike

作為鍵戰連聯署都贏唔到成咩體統
1分鐘時間幫幫手簽
夠10萬個就有機會喺英國國會討論

喺香港住嘅tick返Hong Kong
Postal code 就打0852

British National (Overseas) Citizens should be given full British Citizenship.

https://petition.parliament.uk/petitions/244402
謝謝你的解說。所以平權方面 , 83 年前出世嘅 HK-CUKC 係唔係應該屬無條件轉 BC , 唔需要再審核?
我而家都準備曬出世紙正本,
黑色 CUKC,BNO。
真係平權嚟到就睇下直接過英國定去左英國領事館先核實有關資料。

實時報數
3點前英國佬開工夠1萬人不是夢
我尋晚都照簽,其實以前都簽過。
不過都係耍官腔,睇下今次都會一樣定有驚喜。
唔係,如果係就唔使當年,咁麻去申請有限額嘅居英權啦,果D全部都係83年前香港出世。
麻煩
1分鐘時間幫幫手簽

British National (Overseas) Citizens should be given full British Citizenship.

https://petition.parliament.uk/petitions/244402

琴晚第一晚見到3千零人簽巳經好激動
今朝再多5000人簽左
一步一步嚟啦
推呀!!
3點前1萬呀
巴打推爆post 麻煩置頂返Q&A
721 811 sir this way 反暴政
1分鐘時間幫幫手簽

就算做咗BC我都會留喺度打埋場仗。
至少俾人政治打壓,可以多條路
冇得話賣97回歸都冇計。
理論上係
但英國佬嘅野...
OK Wor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞