英國衛報:下議會議員指BNO人應在現時給予BC

3486 回覆
3241 Like 38 Dislike
【英重量級議員 促給港人完整英國國籍】

// 英國下議院外交委員會主席圖根達特(Tom Tugendhat)呼籲,政府應給予香港人完整的英國國籍,作為與北京對峙的一種保障。(法新社)//

👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻

1分鐘時間幫幫手簽
夠10萬個就有機會喺英國國會討論

喺香港住嘅tick返Hong Kong
Postal code 就打0852
British National (Overseas) Citizens should be given full British Citizenship.
https://petition.parliament.uk/petitions/244402

Q&A
Q1 : 簽咗咁多聯署 / 英國佬唔會幫我地 /英國佬都唔想收咁多新移民喇 / 英國佬講咗咁耐都冇做過嘢 簽嚟都冇用

A: 唔洗1分鐘搞掂又冇成本嘅嘢點解唔做咗先

六合彩咁難中你又買

今次係有下議會議員帶頭講要俾full citizenship BNO holder
10萬人都簽唔到叫人地點幫你啊
我地要送子彈啊

Q2: 好多97後都冇BNO 我地唔可以扔低佢地

A: 有BC又有幾多人會即刻走
反而有咗後路可以更盡情咁去抗爭
同埋到時大量英國國民喺香港 ( ff住先)可以增加英國嘅談判籌碼
真係去到最壞情況都可以諗方法帶埋d細路走

Q3: 佢要tick Only British citizens or UK residents have the right to sign
我 得 / 冇BNO簽唔簽得?

A: 唔洗verify citizenship 自己諗簽唔簽
只要提供 email address + 英文名 +選Location + Postal code

Q4: Postal code 打咩好?

A: 記住喺香港住嘅tick返Hong Kong
Postal code 成功例子參考

再貼多次條Link:

British National (Overseas) Citizens should be given full British Citizenship.

https://petition.parliament.uk/petitions/244402
多謝你意見 新貼會有改善
Cap 個圖 打幾隻字俾佢睇睇
哎 97前出世 on9父母無幫我拎bno 屌 唔知會不會開返比人拎返呢
下個post 改

英國下議院外交事務委員會主席:BNO人應在現時給予BC

但紅字好似有啲難明諗吓點改先
97年7月1起出世嘅人都一定唔會有
阿囡放心 無論點都唔會掉低你地
唔會鳥
除非佢地本BNO 有落你名
問下屋企人自己有冇申請 有叫佢簽
夠10萬上左去英國先
痴線
你比著半年前講我會好撚同意
太多自私撚,睇唔到未來

但呢兩個幾月經歷左咁多
我宣布全世界冇一個地方
係比香港更合適香港人住

比人拉左果幾百個義士有幾多有BNO?

核彈都唔撚割呀

利申:有BNO,平到權可以放條底線更底上前線
去過外國生活都明香港有幾好
今之目標係俾西方子彈
叫埋英國仔同學簽
fight for Hong Kong
【英重量級議員 促給港人完整英國國籍】

// 英國下議院外交委員會主席圖根達特(Tom Tugendhat)呼籲,政府應給予香港人完整的英國國籍,作為與北京對峙的一種保障。(法新社)//

👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻

1分鐘時間幫幫手簽

喺香港住嘅tick返Hong Kong

Q&A
Q1 : 簽咗咁多聯署 / 英國佬唔會幫我地 /英國佬都唔想收咁多新移民喇 / 英國佬講咗咁耐都冇做過嘢 簽嚟都冇用

A: 唔洗1分鐘搞掂又冇成本嘅嘢點解唔做咗先

六合彩咁難中你又買

今次係有下議會議員帶頭講要俾full citizenship BNO holder
10萬人都簽唔到叫人地點幫你啊
我地要送子彈啊

Q2: 好多97後都冇BNO 我地唔可以扔低佢地

A: 有BC又有幾多人會即刻走
反而有咗後路可以更盡情咁去抗爭
同埋到時大量英國國民喺香港 ( ff住先)可以增加英國嘅談判籌碼
真係去到最壞情況都可以諗方法帶埋d細路走

Q3: 佢要tick Only British citizens or UK residents have the right to sign
我 得 / 冇BNO簽唔簽得?

A: 唔洗verify citizenship 自己諗簽唔簽
只要提供 email address + 英文名 +選Location + Postal code

Q4: Postal code 打咩好?

A: 記住喺香港住嘅tick返Hong Kong
Postal code 成功例子參考

再貼多次條Link:

依家都講到 BNO 要轉 BC
仲爭取乜春 BNO 權利
明知楝樓下個月要拆,你走去維修加固做乜撚 ?
英國佬最想你地走資產過去先

人最好留返香港
老野 9 成 9 唔會走,但錢可能會運過英國
後生既真係走,頂盡 10 萬

點計英國都有著數,脫歐之後急需吸錢吸勞動力
英國地產商開始討論點開發土地
會參考97前果班中產走去加拿大買樓 之後又回流cap水的事件
推呀
講真絕大部分都係攞個保障
有幾多人會真係過去
如果佢肯俾BNO平權我唔介意交埋英國稅
唔係好明點cap 水
重回事頭婆懷抱
有 BC 都唔會走,除非香港爆發大災難去避一避可能會

就憑香港人唔鹹唔淡既英文
要過英國生活融入當地社區或者工作談何容易
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞