英國衛報:下議會議員指BNO人應在現時給予BC

3486 回覆
3241 Like 38 Dislike
幫爸爸續咗先
格離有教學post跟住做好簡單

可能將來有日可以平權到下一代
咁可以名正言順揮英國國旗
係就好
合符以下所有條件基本上可以肯定你有過BNO身份:
- 1997年7月1日前未滿11歲
- 身份證首次簽發日期為(06-97)或之前
- 香港出世而且出世紙寫有'Established'
我講嘅嘢同份petition冇衝突
Petition可以簽
但唔好對別人抱有大希望
見到有部分人開心太早
簽咗冇壞
最多咪蝕咗1分鐘時間
其實睇人.....隔離同事香港人都難溝通啦
但呢度重點係簽名 夠10萬就有新一頁
1分鐘時間幫幫手簽
夠10萬個就有機會喺英國國會討論

喺香港住嘅tick返Hong Kong
Postal code 就打0852

British National (Overseas) Citizens should be given full British Citizenship.

https://petition.parliament.uk/petitions/244402
 根本BNO 都係英國國民, 二等一回事, 你叫自己國家去救你, 係合理做法嚟
試左先 未發生就唔係事實
做左自己本份先

借左樓上師兄一句放入張圖度
Ok我就generate出嚟
唔用大陸code
用0852 or 000000?
唔洗bc la
比居留,工作都夠
唔該巴打
仲有應該開放畀當年deadline時未夠18而又冇申請過既新申請
1分鐘時間幫幫手簽
夠10萬個就有機會喺英國國會討論

喺香港住嘅tick返Hong Kong
Postal code 就打0852

British National (Overseas) Citizens should be given full British Citizenship.

https://petition.parliament.uk/petitions/244402
都好合理呀
又唔係即刻要BC
起碼俾真英國人見到我地願意貢獻先嘛
只係英國政府nominate 我地變相容易啲搞移民姐

謝巴打
999077嗰個好似唔多source
00000穩陣d
同埋000000 zipcode 要選返Hongkong先submit到
唔該巴打
會唔會請教到文宣組?
小弟不才 會唔會交俾傾開bno果班巴打去announce呢樣野好啲?
唔該巴打
唔係要bc/uk resident先可以簽咩
現有BNO holders之後就97前出世 +世襲
help
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞