英國衛報:下議會議員指BNO人應在現時給予BC

3486 回覆
3241 Like 38 Dislike
申請bno要申請埋11歲以下身分證但,因為調轉申請11歲以下身份證唔一定要申請bno 所以仍然有可能無?
合符以下所有條件基本上可以肯定你有過BNO身份:
- 1997年7月1日前未滿11歲
- 身份證首次簽發日期為(06-97)或之前
- 香港出世而且出世紙寫有'Established'
一塊爛地都得
請留意此方法並不能完全確定你是否曾經擁有BN(O)身份,因為當年11歲以下人士申請香港身份證明書(CI, Certificate of Identity) 如從未擁有香港身份證者均會獲同時簽發11歲以下人士身份證,所以請你自行決定最終是否遞交申請。
但可以係真bc,對你喺英國身份同權利冇影響
印度 巴基斯坦
支匪現時把香港一國兩制搞到蕩然無存,英國絕對有責任保護班真香港人
記得一定要加個條件
所有警察絕不能給予身份
係都唔該加返條件  例如英文程度有返咁上下
唔好俾咁多廢老
咁星馬都係添
當時唔會單獨畀張11歲以下身份證你
所以有申請record嘅話係一定lung住travel doc
對於圍機場,我有啲野講
- https://lih.kg/dEwHdS

推, 並說著
612, 721, 811
光復香港, 時代革命
五大訴求, 缺一不可
不受傷 不被捕 不抹黑
不分化 不篤灰 不割蓆
接下來重點活動:

無嘅人唔好灰心住,我地一步一步黎
唔會掉低今次一齊抗爭嘅任何人

雙普選同全部訴求!撐到底!
Pish
Signedmy queen
有左BC,國會議員就係要為你服務,到時對英國政治外交就有話語權
脫支都唔容易

有得脫,一早脫了
1分鐘時間幫幫手簽
夠10萬個就有機會喺英國國會討論

喺香港住嘅tick返Hong Kong
Postal code 就打999077

British National (Overseas) Citizens should be given full British Citizenship.

https://petition.parliament.uk/petitions/244402
咁出世紙個established 又代表咩意思
代表一出世就有BDTC=夠資格申請BNO
我location 揀香港
Postcode就852
香港永久居民身份=BDTC=BNO
英議員指應給予持BNO港人英籍,請簽聯署:
Sign this petition:

British National (Overseas) Citizens should be given full British Citizenship.
https://petition.parliament.uk/petitions/244402
Only British citizens or UK residents have the right to sign
我係,可以點做?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞