英國衛報:下議會議員指BNO人應在現時給予BC

3486 回覆
3241 Like 38 Dislike
英議員指應給予持BNO港人英籍,請簽聯署:
Sign this petition:

British National (Overseas) Citizens should be given full British Citizenship.
https://petition.parliament.uk/petitions/244402
得左 thx
洗唔洗加埋係條link 度
有啲人好似我咁豬
我會想送走我屋企人
而留番我自己係香港
見證住香港生與死

利申: 97出生
第一樣就退撚左支藉先
我係咩眼花,仲係三千幾
唔知做咩事明明連登仔成日吹奏BNO
成日都係得3000幾

1分鐘時間幫幫手簽
夠10萬個就有機會喺英國國會討論

唔洗verify citizenship 自己諗簽唔簽
喺香港住嘅tick返Hong Kong
Postal code 就打999077

British National (Overseas) Citizens should be given full British Citizenship.

https://petition.parliament.uk/petitions/244402
而香港同00黎玩完?
要睇佢bno係指passport 持有人 or 泛指海外個批人
我唔會走,我要攬炒

利申:BNO holder
Copy你啲字再推
絲打推住先
食個飯先
1分鐘時間幫幫手簽
夠10萬個就有機會喺英國國會討論

唔洗verify citizenship 自己諗簽唔簽
喺香港住嘅tick返Hong Kong
Postal code 就打999077

合符以下所有條件基本上可以肯定你有過BNO身份:
- 1997年7月1日前未滿11歲
- 身份證首次簽發日期為(06-97)或之前
- 香港出世而且出世紙寫有'Established'
我都經歷過英治時既香港以前真係好美好。但係回歸左中國係事實改變唔到英國亦都收唔返。
如果老豆曾經有過bno
之後無續期

我就算97前出世都係無
REPORT LOST先
CANCEL PASSPORT先比錢
Push
一直唔明個邏輯
但唔緊要我確認到自己有bno
冇世襲
你老豆有但唔幫你申請咁仆街
非常同意。 但首先各位未持有過BNO的年青人,說服同埋幫你曾經擁有過BNO的父母續番本護照先。
港共正苦唔會畀你咁做
佢哋嘅stance係首先你係支那人
而家因為居英權計劃而得到本BC嘅本人都唔可以脫支
快,手續愈黎愈多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞