英國衛報:下議會議員指BNO人應在現時給予BC

3486 回覆
3241 Like 38 Dislike
有BNO 不過過左期N年

細個果陣我仲記得阿爸阿媽話,都係申請左先,遲啲都唔知會發生啲咩事
唔可以無申請過?定因為無申請過就唔會show96年/ established?
正想問 無申請過都可以?
其實可以分批平權嘅
先俾持有有效未過期嘅BNO轉BC
再俾申請過BNO過期5年樓下嘅
再俾申請過BNO過期10年樓下嘅
中間隔幾耐就由英國政府決定
香港人大把錢
可以雙重國籍
大把錢嘅話,依家都移到民啦
冇申請過就冇,我有個表妹95年冇申請就冇

利申:我有
有遠見
有fd藍絲家庭當年唔幫佢申請

當年屋企人話97年6月尾嗰陣係要排好耐好耐先有得申請
香港人鍾意趕尾班車
唔知我地今次會唔會有最後機會上車

1分鐘時間幫幫手簽
夠10萬個就有機會喺英國國會討論

British National (Overseas) Citizens should be given full British Citizenship.
https://petition.parliament.uk/petitions/244402
BN(O) to BC 晌劇本上係bad ending 設定。
英議員指應給予持BNO港人英籍,請簽聯署:
Sign this petition:

British National (Overseas) Citizens should be given full British Citizenship.
https://petition.parliament.uk/petitions/244402
共存亡!
要利益唔緊要,如果可以課金由bno變bc,我即刻俾
好似得我地推
Bno holder 有無得簽呢
要係bc先簽到

推推吓就會多人㗎喇
合符以下所有條件基本上可以肯定你有過BNO身份:
- 1997年7月1日前未滿11歲
- 身份證首次簽發日期為(06-97)或之前
- 香港出世而且出世紙寫有'Established'
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞