英國衛報:下議會議員指BNO人應在現時給予BC

3486 回覆
3241 Like 38 Dislike
其實真係轉BC都唔會有好多人入黎定居,因為生活模式爭太遠,而且好多香港人係香港有工開又有屋企人,轉BC只係履行佢既道德責任去畀香港人有後門可走。
點都係一件好事
唔會留低你,到時自動有人同你結婚。
最仆街嘅英國,聽住先
Agree
其實大家知唔知脫歐其中一個原因係反移民
因為好多歐洲人去英國搵食搞到本土冇工開
咁佢會唔會比700萬中國人去自己國家呀?

("中國人"係用general British's view)
再者Johnson係pro-china
一上任就講interested in one road one belt
講左好多次啦咪得幾個下議員理
班bno撚唔會企喺英國人角度睇野
英議員指應給予持BNO港人英籍,請簽聯署:
Sign this petition:

British National (Overseas) Citizens should be given full British Citizenship.
https://petition.parliament.uk/petitions/244402
真係就算之前無申請過都可以咁申請?
Raise UK-HK FLAG also next time
只作參考
第二點
佢身分證首次簽發係05年
但佢係97前香港出世
係咪都肯定無
屌無bno得英屬香港出世紙得唔得啊
bye
希望係連帶point based system咁推出
取個平衡
佢地回歸前就係香港,點會冇
我覺得要比所有30歲以下BC,
拎BNO有好多都係廢老
英議員指應給予持BNO港人英籍,請簽聯署:
Sign this petition:

British National (Overseas) Citizens should be given full British Citizenship.
https://petition.parliament.uk/petitions/244402
唔識人幫我加簽
想續返本BNO都唔得
後備plan黎
邊有得放棄97後巴絲!!
轉bc唔係重點 核爆都唔劏先係中心思想
盡問 無Bc bno 搵英聯邦國家護照都得
到時真係無再寫信解釋點解無 有case係ok架!
唔好放棄唔洗做中國人既機會!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞