英國衛報:下議會議員指BNO人應在現時給予BC

3486 回覆
3241 Like 38 Dislike
唔係好明,97年7月1日前未夠11歲
又點可能喺97年6月之前有身份證簽發?
11歲先申請到兒童身份證喎
呢度有D矛盾
老豆老母都藍,但幾歲嗰時成家去台灣玩,所以整咗
捉到811啲刀手
核爆都唔割香港
唔會走
當香港有200-300萬英國公民生命受威脅
英美北約就冇得唔出手
11歲申請BNO/特區都同你申請一張兒童身份證
合符以下所有條件基本上可以肯定你有過BNO身份:
- 1997年7月1日前未滿11歲
- 身份證首次簽發日期為(06-97)或之前
- 香港出世而且出世紙寫有'Established'
你的申請不會僅因遞交申請前欠缺副署的聲明書而被拒絕
我冇講過「你曾提及過所有新移民係蝗蟲」,你錯重點了。

我嘅重點係,如果用你呢個邏輯,好多野都唔洗討論,例如單程證問題,因為大家冇證據ma

依家最hit嘅話題係反送中,用你呢個邏輯,反送中呢個議題唔係debatable,因為我一反問大家,大家就收皮了。例如我可以問:「你有冇證據證明,你對中共嘅指控係屬實?」
最多補充資料
幾個工作天
英國佬良心發現
聽住先啦 同解放軍話會黎香港一樣
利伸上年有續翻
推呀, 大英救真港人
最尾果樣係咩黎?請教一下
push
香港永久居民身份
612 721 811
咁我全中
利申香港出世90後
週不時都有依啲新聞

同埋依家十幾二十歲嗰啲冇資格申請呀
定死線咪得, 真係300萬人咩, 而家揸緊都係唔夠20萬人
不過本國既人一定唔歡迎啦, 同佢地搶工作機會
老豆有BNO但冇寫included child, If之後轉左BC 我可以點算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞