英國衛報:下議會議員指BNO人應在現時給予BC

3486 回覆
3241 Like 38 Dislike
我身邊好多由國教已經出黎既人都有bno
佢地有乜野對唔住大家?
依架係講緊轉到bc之後英國可以借保障國民而出手
敢問一句,係唔係因為如果有bc你會走,
所以你先會咁著眼於班bno有冇bc?

唔好分化啦
大家都係為香港好而做野

80 90後係好耐之前已經一直抗爭緊

----------

請減少使用“勇武” “和理非”等標籤直接指代人
大家都係手足,用呢啲形容行為嘅字眼去指代群體好易起分化作用

試下說 勇武手法/和理非手法
任何手足都可以唔同場合,用唔同手法做事架

請不要說推,說
721 811
818我會上街
不分化 不割蓆
唔做捉鬼敢死隊
爭取係好!落共產黨面!
變左BC 就唔同玩法啦
可以
唔會特別煩
你本身有既國藉,點解唔續得?
但我想帶走埋我地班00後喎!
信1%都比多佢
英國要比我地一早比左
班00後點算
但矛盾位在於越早俾越多人有影響越大
我冇提及過所有新移民係蝗蟲
而我亦係提問緊你,我並非假定緊依一個statement
即使我假定都好,我係話香港零入息都批
再加上依個現象並非假定而係出現左既事實

但你有冇證據指出有bno轉bc既人淨係食福利?
英國又有冇提出無審查地批bno轉bc?

你既憂慮會唔會太過犀利?
我諗法係不限於英國,同外國deal買地,然後想民主既人遷移過去. 咁無bno既都可以過去
冇人會帶你走,
因為

已經見過唔知幾多次平權新聞
買唔到主權
港獨唔係主流
有民主 香港人仲邊有人理主唔主權
唔好話有民主啦 真係有民生都可能已經
Sir,
we don't need welfare, we need freedom only.....
留名睇d人科水比曬錢續領之後,英國佬當無事發生
$1000有幾多
一,我89年
二,我意思係要走一齊走,去邊都要一齊。
不如97之前未申請過bno嘅都可以拎番一本好過啦
無副簽點算
味撚玩啦

我仆乖佢都要仆乖

心甘情願拱手相讓咩⋯⋯

就算要奪回 都要搶
你地俾本BC你係等你無後顧之憂去做野
你係香港坐十年都好,唔影響英國搵工
所以可以去盡啲,唔係俾你用嚟走佬
唔好再問00後點算,我地就係00後嘅劍同盾
拎到BC有多重保障就自己醒水啦,你打機都識搵啲防高血厚企前啲啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞