英國衛報:下議會議員指BNO人應在現時給予BC

3486 回覆
3241 Like 38 Dislike
有錢 / 有學歷 / 有社會貢獻咪得
係,權利與義務所以一開始先有工作權同居留權確保有付出先做到公民都合理
揀仔/女 要有BNO?
22年前有300萬
死都可能死咗好多
大家唔好忘記蠢老鼠事件

比英國知道你地想點樣點樣,佢仲會比你?
唔反對你咁講,不過按你邏輯,呢個世界有好多野都係冇根據嘅假定!唔明我講乜?我依家表演俾你睇

如果有人以新移民係蝗蟲,作為反對單程證嘅理據。我可以話:

你上述嘅嘢都只係一個冇根據嘅假定

你係咪肯定所有新移民會淨食福利唔做野?
定抑或你就係淨食福利既人?

British National (Overseas) Citizens should be given full British Citizenship.
https://petition.parliament.uk/petitions/244402
help
就係英國唔係白痴,所以索性唔俾bno撚居英權,等bno撚絕種
Push
林鄭將香港推向一個萬劫不復的深淵
林鄭月娥忍心將香港推進粉身碎骨深淵
五大訴求 缺一不可

黑警假扮示威者掟磚同火魔法
記者請日日問
假設你係97年出世嘅bno撚,你移民英國會否帶埋仔女?!

This is what we concern👆🏻
香港警方=黑社會=恐怖主義組織

811--黑 警假扮示威者掟磚同火魔法
811--尖沙咀 6名警察扮示威者 帶隊召黑衫人 帶頭燒警署
811--銅鑼灣 警察扮示威者射丫叉 混入人群搞事後表露身分制服旁人同時大量防暴增援
811--以化學武器攻擊葵芳/太古車站內
811--北角警察無視白衣人攻擊黑衣人及記者
五大訴求 缺一不可

黑警假扮示威者掟磚同火魔法
記者請日日問
記者請日日問
團結一致 穩定軍心 係唯一出路!
不割蓆!不分化!核爆都不割!

唔好再問割唔割 支唔支持!
黎到今時今日 死左幾個手足都仲問?

去機場 做文宣 不捉鬼 只接機 不阻飛!
721元朗恐襲

黑社會無差別襲擊人,警方唔拉黑社會
警黑合作, 警署落閘, 999唔通,無人被檢控
721元朗恐襲第25日: 無人被檢控, 無警停職, 施襲者逍遙法外,市民安全零保障

五大訴求 缺一不可
林鄭將香港推向一個萬劫不復的深淵!

香港警方=黑社會, 香港警方=恐怖主義組織
香港人一世都唔原諒香港警察
無忘721
記者請日日問
我覺得比較實際既方式

係放寬入境限制,比bno自由入境同工作
但no public fund 唔可以有福利

要register BC,就要跟返本來既條件:住5年,唔可以有多過指定日數離境

具體可以傾

如果有咁樣既offer已經好足夠
護照唔會賺錢嫁
一來洗下腦效忠英國,二來受過迫害更加要強壯起來。睇返05年啲韓農就知唔講得少。又唔一定要強制既復到咪復囉。
我同意呢類人嘅子女都係問題
講大啲先
而加好多出黎抗爭都無bno,有bno既80後好唔好意思因為呢個消息而開心?
大家努力呀
唔好停
佢地老豆老母有就得啦
有左bc 警察仲會唔會夠膽打外國僑民?
我老豆極藍佢自己取消左BNO
細路有效期係5年
有關續期可以去薪火post 睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞