英國衛報:下議會議員指BNO人應在現時給予BC

3486 回覆
3241 Like 38 Dislike
Push
咁講真,唔止支那人,全世界好多難民移民完都做大食懶,本土人好難唔反對。

其實要睇返一件事,就係如果bno真係昇華變bc,自己去係返工負返社會責任,定去到做蝗蟲拎福利做大食懶

如果你係後者,去到邊個國家都會俾人睇你唔起之餘,我係香港人都歧視你啦

利申:未到最後一刻都唔會放棄既香港人
今時今日,英國下議院個威力係大過上議院架,
唔好睇少

不過政客呢家嘢 都係聽住先
所以當時其實有向部分香港人派bc
咁仲唔快啲簽!
https://petition.parliament.uk/petitions/244402
你呢堆言論係企喺bno撚立場講,我地英國人心諗,who fucking care about bno holder?!

我地對一個遠東嘅小殖民地係冇感情。掉返轉咁講,大英帝國有好多前殖民地,我地對美加澳紐尚且冇同胞嘅感覺,何況對香港?!

香港人點睇新移民,我地就點睇bno撚。太多外來者食英國福利,係我地脫歐嘅其中一個原因。bno撚有3百幾萬,我地仲會俾你地入來咬老緩?!你地都反對單程證制度啦,我地反對bno撚有居英權好正常呀!
對呀,3百萬人renew bno, 條數幾和味,又有面子,可以用來串中國
睇蘋果日報啦
唔係質疑你,但係有無官方數字睇下bno holder 有幾多人?

300萬我覺得應該無,況且大把拎完既廢老寧願共享大媽區榮耀多過想去英國啦
抗爭最大力嘅00後表示...
你google search 「bno」、「蘋果日報」就會見到340萬呢個數字
重有果振出世,但又太細應該有重申BNO權利
我已經唔用分化字眼 賣鳩我地年輕人
英國又唔係強制兵役
做左bc就娶/嫁畀97前後冇bno嘅手足
721 811
89年倪匡已經講過
我陪你,冇理由我土生土長要走,將自己地方拱手相讓俾支那狗

[高手請入]在情在理,唔需要道歉,只需要國際級文宣洗白
https://lih.kg/1470244
冇攞可唔可以爭取返
「我地英國人」言下之意你係BC撚啦
你點解又掉低香港人啊咁?

而你上述嘅嘢都只係一個冇根據嘅假定

你係咪肯定所有BNO轉BC會淨食福利唔做野?
定抑或你就係淨食福利既人?

再講,佢launch得自然有篩選條件
你當大英帝國係白癡?
係得香港先會咁白痴收晒班零入息既蝗
過到嚟我哋都會交稅
交完稅有福利點解唔得

想食兩家茶禮唔是咁的。
佢可以唔承認居英權計劃嘅英國籍
但如果英國認聯合國認佢都係禁錮緊英國人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞