英國衛報:下議會議員指BNO人應在現時給予BC

3486 回覆
3241 Like 38 Dislike
唔好ff噉多,不如講番816、 818先啦
冇可能幾百萬,當年二百幾萬,死嘅死老嘅老移民嘅移民,再加有心有力嘅可能得2,30萬如果佢set 多d過渡條件會更少
可以
一定無可能
屌即刻去續期先
你老母啦,咁而家咪有tier 5
19英國一係直接平權一係等解體
有BC都唔割
價值觀好難篩,只能check所有社交平台內容。
00後表示
tier 5 相對難
起碼可延長居住期(有基本福利)同容許住落慢慢搵工由PR再最終做citizen
Her
500條價值觀apt test
申請番,冇問題

利申過左期十幾年啱啱攞得番
英國佬點會咁好,我唔相信通過到…
If it is realized, I will sell up everything in Hong Kong include my apartment, car, everything... and transfer all my money to UK
我係英國香港人 唔會放棄你地
BNO +1
等同佢攬炒完最後炒到無得再炒先諗走!
你點睇新移民人地點睇你ga je
唔係人材又唔係有錢 睇唔到原因點解要放班大食懶入去囉
不過留返比英國諗啦
合符以下所有條件基本上可以肯定你有過BNO身份:
- 1997年7月1日前未滿11歲
- 身份證首次簽發日期為(06-97)或之前
- 香港出世而且出世紙寫有'Established'
唔好講帶人走,到時香港多左幾十萬英國公民狗狗郁下手指都變國際衝突
希望今次係堅
合符以下所有條件基本上可以肯定你有過BNO身份:
- 1997年7月1日前未滿11歲
- 身份證首次簽發日期為(06-97)或之前
- 香港出世而且出世紙寫有'Established'
冇人話拎左BC就立即走,
可唔可以唔好下下仇視?

目光放遠小小
當香港咁多人轉BC
港共政權對BC既人又打又放TG
到時英國可以出面干預都仲得

我再講多次,
冇人打算出賣冇bno既人
我地要既係籌碼
同埋歷史上既道德責任

如果下下反對bno轉bc既P牌留言,
我都幾懷疑你係咪五毛,
怕真係有位俾英國介入香港事務
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞