英國衛報:下議會議員指BNO人應在現時給予BC

3486 回覆
3241 Like 38 Dislike
副簽人有BNO 任何職業,跟你認識2年以上.
需要副簽人有BNO此頁, 申請表上下方要填副簽人資料
(注意: 所有簽名不可超出方格外. 一定要簽在方格內)
,
呢個就係我同認知一樣,正常英國會有97前香港出世紙記錄,但個case 2寫到好似父母同自己都冇都得,仲以為改咗
剩係比而家仲用緊有效bno嘅人轉bc咪得
得呢班人係忠心
又唔會益到奶共藍屍
個案2. 1997年7月1日出世 <-----更正打少左一個字 ( 1997年7月1日出世)
都係嗰個方案啦,比BN(O)傳下代,有基本英國居民福利,居留權由180日變5年

如果係英國住夠5年而又有工作+居所,可以轉BC

咁樣對英國最好,起碼入去唔係難民

經濟上嚟講香港人最有錢,英國人亦需要錢
冇bno一毛開始心急
唔一定要完全平
開條path出黎
拎bno要過language test呀personality test呀background check之類
批到先比working visa過去做野
做幾年先准轉bc
已經截到一大堆廢老
黑 警 機 場 拔 槍 指 嚇 示 威 者 ! 同 你 逐 格 睇 暨 聽 日 文 宣 方 向
https://lih.kg/1467801
英國寧願要啲恐怖份子中東佬都唔要熱愛英國既香港人
共狗不得好死 搞啲咁既垃圾再教育營政治逼害新彊人
Hong Kong is not China.
我幫左2個人攪申請, 分別1960年, 1964年. 佢地都係97年前出世啦.
但英國個邊都係話無資料. 要當新申請. 咁同97年前出世而未申請過既人有咩分別 ? 大家都係無資料係英國......................
仲有機會唔好放棄

詳情睇#4回覆
『薪火Post』BNO續期資訊(49) 我要攬炒 之 五大訴求 缺一不可
https://lih.kg/1408930

光復香港 時代革命
移民要二百萬磅

BNO 班人有咩利益俾到英國

令佢唔收呢兩百萬
仲有一線生機

詳情睇#4
『薪火Post』BNO續期資訊(49) 我要攬炒 之 五大訴求 缺一不可
https://lih.kg/1408930

光復香港 時代革命
共產黨都想你快啲走, 方便佢幫香港換血.
上一代因為逃避共產黨走嚟香港,而家到我哋要逃避共產黨離開香港.
真係唏噓,無奈.
有申請就跟一世喎,我過期十幾廿年都係揀renew, 薪火post話唔見都係報失再renew,唔應該係新申請掛
香港人咁productive, 俾我哋去多條水
特衰護照可以排eu pass?
個日執屋搵返爸爸媽媽本BNO
我自己有(過期未續, 舊證健在), 但我老婆仔女都冇, 點算..

利申, 80後
bruh
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞