英國衛報:下議會議員指BNO人應在現時給予BC

3486 回覆
3241 Like 38 Dislike
目標係100000
巴打聽日出新post
寫咩好
pushpush
God save the Queen
大大力推
見好多人concern平權可能性 可以開個簡單分析post
講其實平權都唔係大家想像中咁冇可能

再加Q&A點填同link 文宣for share

餵晒埋口應用肯幫手咬啖掛

分析可以參考吓
我頭先有同另一個巴打傾過

~~~~~

其實BNO呢壇嘢搞咗佢咁耐佢遲早都要拆
咁啱撞正香港人道危機 英國如果仲想喺國際舞台立足一定要做嘢

有人話英國脫歐緊仲點會得閒搞呢d嘢
我就咁睇嘅
英國如果真係脫得成歐
計佢唔係全部喇 當中有5成歐盟嘅人材同資本流出英國🇬🇧係一個非常之大嘅衝擊

如果佢比BNO有條件拎BC吸納大量嘅高教育人才同資本正正可以彌補呢個缺陷

仲諗咁多做咩啊1分鐘都過咗啦簽啦
唔簽就1定咩都冇
仲有好多人無留意,boris Johnson無做首相前已經係議會提出英澳紐加流動計劃canzuk,國民互動,工作居住留學,取代歐盟失去既國民流動,而呢個計劃指出四個國家既英聯邦公民,BNO係英國國藉法下六種國藉之一既英聯邦公民,Boris Johnson宜家做埋首相
只可以講今次其實天時地利人和都企晒響香港呢邊
機會只得一次
Its now or never!
Yes,由其BNO撚,比人串左咁多年,而且英議員出到聲支持BNO,結果未知,但J左先,屈左咁多年
97後出世點撚算不過點都死守係度
我知,我意思係咁快嗌35000
都未到,繼續推限期前應該可以100000
同埋有個point好重要

宜家大量武警喺邊界集結
一旦佢地入咗嚟 英國作為前宗主國唔只要出聲
至少都會有相應人道措施出台

到時放寬BNO 居英條件甚至係平權都不再是夢
罷定唔罷
【真係攬炒咩】升級大三罷,九月百萬炒
https://lih.kg/1481216

但仔就會姐弟。。。
一樣有97前義士老豆老母on9無幫佢地申請bno啫
818見
原來得16萬vaild
巴打可以用The Sun嗰篇開新post
由中國唔承認囉
用得護照都係出國架喇
歐美日韓等國認我哋係British咪得
咁有機會英國政府想係果邊造勢俾bno平權
原來得16萬vaild
巴打可以用The Sun嗰篇開新post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞