英國衛報:下議會議員指BNO人應在現時給予BC

3486 回覆
3241 Like 38 Dislike
1分鐘時間幫幫手簽
夠10萬個就有機會喺英國國會討論

喺香港住嘅take返Hong Kong
Postal code 就打000000 或 N/A
British National (Overseas) Citizens should be given full British Citizenship.
https://petition.parliament.uk/petitions/244402
[10萬聯署]英重量級議員 促給港人完整英國國籍 (2)
https://lih.kg/aeqbBJU

仲有呢條link
28,410 signatures
快d到30000
就快到
我地今晚要三萬
由三千推到三萬係十倍
motivate 下自己先
加油
推呀

十幾萬人續得咁少人簽
而家有BNO又有能力走既香港人,好多有樓有咁上下MPF,接收呢班人正正可以緩衝Brexit既衝擊
英國下議院外交委員會主席圖根達特(Tom Tugendhat)呼籲,政府應給予香港人完整的英國國籍,作為與北京對峙的一種保障。(英國衛報)//

// The UK should give Hong Kong citizens full UK nationality as a means of reassurance amid the current standoff with Beijing, the chair of the influential Commons foreign affairs committee has argued. (The Guardian)//

Q&A
Q1 : 簽咗咁多聯署 / 英國佬唔會幫我地 /英國佬都唔想收咁多新移民喇 / 英國佬講咗咁耐都冇做過嘢 簽嚟都冇用

A: 唔洗1分鐘搞掂又冇成本嘅嘢點解唔做咗先

六合彩咁難中你又買?

今次係有下議會議員帶頭講要俾full citizenship BNO holder
10萬人都簽唔到叫人地點幫你啊
我地要送子彈啊

Q2: 好多97後都冇BNO 我地唔可以扔低佢地

A: 有BC又有幾多人會即刻走
反而有咗後路可以更盡情咁去抗爭
同埋到時大量英國國民喺香港 ( ff住先)可以增加英國嘅談判籌碼
真係去到最壞情況都可以諗方法帶埋d細路走

Q3: 佢要tick Only British citizens or UK residents have the right to sign
我 得 / 冇BNO簽唔簽得?

A: 唔洗verify citizenship 自己諗簽唔簽
只要提供 email address + 英文名 +選Location + Postal code

👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻

1分鐘時間幫幫手簽

British National (Overseas) Citizens should be given full British Citizenship.
https://petition.parliament.uk/petitions/244402

自己一個簽係唔夠 請share出去
例如:
Lib Dem
Jo Swinson
各大香港英國報章
Twitter
Instagram
英國MPs

外國戰線 香港人一齊攬炒
1分鐘時間幫幫手簽

一齊推
British National Overseas citizens are the only few nationalities with no right of abode in their own country.
Last year, two British National had to seek for asylum in GERMANY.

John Major promised Hong Kong that they would never walk alone. It’s time for us to offer a shelter with rule of law to the British National in Hong Kong.

Please sign:

諗住咁樣貼去REDDIT推貼,各位巴打點睇?
要支持履行中英聯合聲明
你都要比d民意support
簽咁耐 先簽得果3萬 要10萬呀大佬
快d同我簽
平咗就更加要留喺度,做帶路黨
英國政府出兵接管香港保護公民
最近要有一堆軍政府暴力嘅新聞link
同埋要預咗應付一大堆3毛
不好意思騎劫一下
集思廣益,擬定REDDIT 開BNO平權投票POST宣傳template及推POST
https://lihkg.com/thread/1479035/page/1
推推1推
英國下議院外交委員會主席圖根達特(Tom Tugendhat)呼籲,政府應給予香港人完整的英國國籍,作為與北京對峙的一種保障。(英國衛報)//

// The UK should give Hong Kong citizens full UK nationality as a means of reassurance amid the current standoff with Beijing, the chair of the influential Commons foreign affairs committee has argued. (The Guardian)//

Q&A
Q1 : 簽咗咁多聯署 / 英國佬唔會幫我地 /英國佬都唔想收咁多新移民喇 / 英國佬講咗咁耐都冇做過嘢 簽嚟都冇用

六合彩咁難中你又買?

今次係有下議會議員帶頭講要俾full citizenship BNO holder
我地要送子彈啊

同埋到時大量英國國民喺香港 ( ff住先)可以增加英國嘅談判籌碼

Q3: 佢要tick Only British citizens or UK residents have the right to sign

A: 唔洗verify citizenship 自己諗簽唔簽
只要提供 email address + 英文名 +選Location + Postal code

1分鐘時間幫幫手簽

例如:
Lib Dem
Jo Swinson
各大香港英國報章
Twitter
Instagram
英國MPs

仲唔簽 等幾時呀
無BNO既都幫手簽
有幾耐,3日啫,如果唔出大絕用臨時email同埋一人簽n次的話,慢d都係正常
臨訓前再推多次

Q&A

六合彩咁難中你又買?

我地要送子彈啊

1分鐘時間幫幫手簽

例如:
Lib Dem
Jo Swinson
各大香港英國報章
Twitter
Instagram
英國MPs

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞