英國衛報:下議會議員指BNO人應在現時給予BC

3486 回覆
3241 Like 38 Dislike
咁97年出世咪
https://www.mingpaocanada.com/van/htm/News/20180402/HK-gbb1_r.htm

2018資料
英國內政部轄下的護照署回覆本報查詢時表示,去年共簽發19,741本BN(O),較前年的37,501本減少約47%,續領數目為近4年新低。自2013年起,英方簽發了逾12萬本BN(O),截至去年底,共有逾15.8萬本有效的BN(O)。

走晒都唔夠廿萬人

我諗英國可以玩野
放棄直布羅陀前比香港人居留直布羅陀
再脫歐時放棄直布羅陀
我記得話過6月30日前出世要向英國申請BNO
但係我唔清楚

但天生贏家係住香港但澳門1999年前出世
人地真葡萄牙passport
又年年有錢分
但活在自由的香港
我 frd係咁,但佢申請唔到葡國護照
Petition: British National (Overseas) Citizens should be given full British Citizenship.
https://petition.parliament.uk/petitions/244402
你知唔知直布羅陀有幾大

就係感到英國本來脫歐就係唔想收難民R 著數
點會咁好死比我地入佢本土

唔通佢會掉人去福克蘭咩
送比人都未必去的地方
爽 可以跟美斯學踢波
香港人高學歷守法有錢都係難民級數
呢個世界冇咩地方唔係難民
推 簽呀 818
已簽。請問有沒有巴打能幫忙製作一個英文版的template?
我想幫忙貼過去reddit 宣傳
但又怕自己英文不好有反效果
推,英文好嘅巴絲幫幫手
[集中討論] BNO 平權會唔會用當年「抵壘政策」方案?
https://lih.kg/1477747

結論:
而家唔續BNO 之後唔好後悔
上到議會討論再算啦
直布羅陀人就係唔想被西班牙殖民先公投留英,UK一放棄直布羅陀就會被西班牙殖民,有香港呢個血淋淋既例子邊可以放棄
小弟愚見
考慮可以試下起英美賣廣告
感謝英美嘅人民支持我地香港人
同埋願意同香港人走呢條爭取民主嘅路
呢招應該幾work
仲細過沙田, 仲有一大座山喺正中間
今日去左貼喇 希望多少少人見到
一人之力有限 希望各位手足可以幫幫手去各區貼
今晚屋企有事去唔到集會
會去嘅巴絲請你地多多叫附近嘅手足簽

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞