美股認真討論區 XCI

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
睇緊技術移民
諗住投資移民台灣
其實諗左年幾上年去搞戶口先搞唔到就停左
台灣過左大選先啦
台灣好怕二次淪陷

馬拉點睇?

利申 不夠錢移民
而家IB margin 大幾3.幾%
有無巴打 margin 離買ETD around 5% 等賺息差既?
我睇過但馬拉唔係移民只有居留權同政策都成日變

不過諗住拎定冇壞
其實都唔想走
馬拉仲衰過大陸
個個都係拎住先
其實未來老婆有BC,自己有著落
但係屋企人同將來生計都係問題
生於一個錯既時代
正常無人會想走 但係愈黎愈覺得上面想打落黎
而我唔夠膽生活係一個咁既政權之下
為左突發情況有能力要搵定後路
正如炒正股都要有option/TLT 保護
有BC怕咩
今次唔搞死香港都一定有下次
只要香港再冇利用價值死硬
根本大陸從來只係想係香港得到利益
冇利益佢一早再教育我地
Agger
Hk 唯一捱到而家就係因為資金唯一缺口
呢樣野冇左hk 人一定係jews II
大陸開放資本賬個日就係要離開hk 之時
大陸開放資本帳是咪老共倒台
阿根廷資產暴跌對一些美國最大的基金管理公司造成重創。

阿根廷總統馬克里在周末的初選中遭遇令人震驚的慘敗之後,對這個南美國家有高曝險的基金大幅下跌。

在規模超過 10 億美元的新興市場基金中,最大的輸家是 113 億美元的坦伯頓新興市場債券基金,根據彭博編制的數據,該基金下跌了 3.5%,是 2008 年 10 月全球金融危機以來的最大單日跌幅。

富蘭克林坦伯頓的發言人拒絕發表評論。

根據彭博彙總的數據,截至 6 月 30 日,坦伯頓新興市場債券基金對阿根廷資產的配置比例為 12%,其中包括阿根廷國債以及與該國基準利率掛鉤的票據。本周一,彭博巴克萊新興市場指數中的阿根廷主權債券和公司債券市值損失了 168 億美元。

阿根廷資產周二延續了前所未有的跌勢,投資者擔憂反對黨候選人阿爾貝托 · 費南德茲會帶回貨幣管制等民粹主義政策。

阿根廷披索周一創下歷史新低,該國百年債券的殖利率飆升至 14% 的歷史新高。
移民去阿根廷買平野
遲d 到人仔
次次都係佢出事先
有冇巴打可以帶埋小弟走

大陸提早一國,屋企兩老仲開心
醒目知台灣同性婚姻合法叫定巴打帶你去
倒掛了,爽
molamola
介唔介意養多隻寵物,識自己處理大小二便又識自己搵食
阿根廷,可以理解為先行板香港,曾經世界數一數二有錢,而且仲係行聯匯嘅國家。

可以睇下福山個本書,有講點解會收皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞