[最後直路] 英冠升班形勢討論

1001 回覆
26 Like 1 Dislike

講咁多英超,不如睇睇下面英冠升班形勢, 打埋今晚呢輪就進入最後10場直路

截至 6/3/2017, 暫時榜首紐卡素領先第二位白禮頓5分, playoff位第三位HUDDERSFIELD 11分 (打多場)

觀乎今季到而家既走勢, 兩個直接升班位應該都不外乎紐卡素/白禮頓/哈德斯菲爾德/列斯聯

值得一提既係上兩個match day, 肥賓帶領既紐卡素分別先後作客擊敗兩個升班/爭冠既主要對手 白禮頓 & 哈德斯菲爾德, 今晚佢地會再作客對另一隊升班對手雷丁, 如果贏埋既話, 配合埋帶開10條街既得失球差, 只要keep住基本上已經拎咗半隻冠軍

而白禮頓開季到而家個狀態都非常穏定,可惜上個週中俾紐記反勝之後, 週末作客再慘吞森林3隻蛋, 再加上主力主堅duffy受傷, 要休息超過一個月, 令到最後十場加添唔少變數

哈德斯菲爾德既領隊係前多蒙特二隊教頭, 高普個好朋友David Wagner, 打法都有幾分相似, 雖然上場主場輸左俾紐卡素, 不過好彩既係白禮頓輸波, 而家打少一場之下只係落後俾佢地6分 (場補賽係作客榜下游既狼隊), 加上隊波狀態非常之好, 絕對不容忽視

至於闊別英超多年既列斯聯近況都係大勇, 前鋒chris wood近十場幾乎場場都有波入, 暫居射手榜次席, 爭頭2直接直班唔係無可能, 但睇番成季表現+賽程, 個人認為哈德斯菲爾德既機會比列斯聯大
紐卡素餘下賽程:

白禮頓餘下賽程:

哈德斯菲爾德餘下賽程:

列斯聯餘下賽程:

射手榜:

想當年wigan 足總盃冠軍 而家就嚟跌落英甲
想當年wigan 足總盃冠軍 而家就嚟跌落英甲

其實今季先係英甲升番上黎英冠

護級未絕望既, 都係差4,5分
不過人腳真係麻麻, will grigg係英甲就勁, 上到英冠都而家都係入得5個波...
Huddersfield有睇頭,希望升到
哈德斯對鏝果兩場都唔差
升上黎應該唔洗墊底
又想哈德斯升,又想列斯升,又想白禮頓升
但偏偏無乜可能
哈德斯對鏝果兩場都唔差
升上黎應該唔洗墊底

Wagner有料到, 呢隊上季都仲係中下游, 今季一野就彈上去爭頭2
想問升3隊定2隊?
但偏偏無乜可能

要呢個組合難少少, 除非紐記淨低10場大失準
想問升3隊定2隊?

升3隊

頭兩名直接升, 3-6 打附加賽
列斯聯
找卡,列斯,QPR
可惜QPR
但偏偏無乜可能

白禮頓上年咁好機會,連候城都贏唔到
頭兩隊應該冇乜問題 brighton 都鋪左 咁耐
反而附加賽果幾隊都唔似樣
有野心唔對於升上黎係好
但偏偏無乜可能

白禮頓 上年搏錯哂 想搏頭兩名搏唔到
搞到附加賽冇哂力
但偏偏無乜可能

搞到附加賽冇哂力

附加賽同聯賽係兩回事黎,拎頭2真係穩定性>實力
拎唔到頭2又唔夠同級對手踢實死
但偏偏無乜可能

搞到附加賽冇哂力

其實係好慘...努力左成季拎89分點知輸得失球

米堡上到去又唔爭氣
想白禮頓huddersfield升
但偏偏無乜可能

搞到附加賽冇哂力

其實係好慘...努力左成季拎89分點知輸得失球

米堡上到去又唔爭氣

上年仲有賓福特
列斯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞