走定唔走 咁簡單都要問?

469 回覆
1458 Like 5 Dislike
幫推
721 811
香港人加油,不割
推爆
各有各做 都無得屌無得逼
認同

講得好
推!
咁中肯既post 都會有負皮
721 811
認真討論
假如飛機全面停飛停降,機場人員棧離,旅客走哂
機場得翻集會人士,咁就出現樓主所講:
一,我地主動離場
二,警方暴力清場(其實佢地未必要出到tg先清到)

而機場地理形勢大家都知道,除非你識飛天遁地啦
咁一同二其實都係達至清場效果(快同慢,流血定唔流嘅分別)點解唔be water,大家翻屋企歎下冷氣,第二日再出?如果話佢會封去機場嘅路,咁其實某程度上都係達到目的。

唔係分化唔係話唔可以留守,但想討論下兩個方法,可能我諗錯
認真討論
假如飛機全面停飛停降,機場人員離,旅客走哂
機場得翻集會人士,咁就出現樓主所講:
一,我地主動離場
二,警方暴力清場(其實佢地未必要出到tg先清到)

而機場地理形勢大家都知道,除非你識飛天遁地啦
咁一同二其實都係達至清場效果(快同慢,流血定唔流嘅分別)點解唔be water,大家翻屋企歎下冷氣,第二日再出?如果話佢會封去機場嘅路,咁其實某程度上都係達到目的。

唔係分化唔係話唔可以留守,但想討論下兩個方法,可能我諗錯
而且要衡量現場可以離開嘅路線
例如機場嘅話係真係難走
咁想留嘅就要有心理準備走唔到
怕有機會困獸鬥嘅可以選擇走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞