(HOTS) 仲有無巴打玩暴雪英霸

727 回覆
21 Like 2 Dislike
利申得20埸既數據

有無高手可以補充或者反駁下,完善我個講法
btw 最近同依個korean同隊詔一埸
https://www.hotslogs.com/Player/Profile?PlayerID=4198614

條友玩泰帥爾 一直係到玩弄對方,係咁自殺式追殺對方李敏 (雖然佢真係殺到)

但前排完全無人頂住
比人切到仆街
佢就一換一殺到人

佢個frd玩genji就係到睇佢切人

好似genji同佢換左角色咁

證明有時技術好,都可以係on9
仲有冇人玩緊 加fd一齊打
利申: 新手
李敏同Keal好撚癲

切菜咁樣
睇返數據,
索爾現階段完全唔適合係高壓力環境下輸出

無穩定既前埸優勢,
對有位移既英雄既威脅力有限
只能等對方交左位移技先可以「換命」
而唔係安全輸出

而如果對面係打一補雙後排既陣
就完全切唔入
只能係前埸R傷害

但如果單後排既陣,
大把英雄既表現好過索爾
好撚悲哀

雖然大技的確強勢,
但只能同沖面英雄配合
而且風險高

單靠大技開埸cc的話,
條件受地型限制
rewind時非常難把握反勝機會

總結:
1,索爾既團戰傷害能力低下
2,容易被放風箏,輸出環境惡劣
3,大技傾向技術性, 風險高受多項條件限制
4,純普攻容易被counter

只可以講隻英雄本身無問題
just dropped by META
唔怪得最近咁少見索爾
升到10lv就棄英了

睇hots log既天賦
依家主流打法係早期依賴Q技賴線,
點FOLLOW THROUGH打遊擊
等10lv 用R開戰
之後先強化E技

總結:
前期廢物 依E技幫隊友CC
借此令到後期可以點E技天賦,提升一定輸出
但必先係前期有好表現
否則難以REWIND下反勝

真係悲哀

上面個段啱
但佢前期唔廢 佢係唔洗天賦就已經有高基礎:普攻高 走佬快 續航 爆發 帶控又帶poke 雖然樣樣差人小小 但冇乜英1lv就帶齊呢啲
佢天賦冇一個令佢質變 除左大 反正睇陣容食飯 對面多前排應該幾好打
長期玩家

但好廢
睇返數據,

無穩定既前埸優勢,
而唔係安全輸出

就完全切唔入
只能係前埸R傷害

但如果單後排既陣,
大把英雄既表現好過索爾
好撚悲哀

雖然大技的確強勢,
但只能同沖面英雄配合
而且風險高

單靠大技開埸cc的話,
條件受地型限制

總結:

唔怪得最近咁少見索爾
升到10lv就棄英了

好詳細
巴打 對呢隻game有份執著係度
索爾多前排meta咪勁囉
2招大技輪流buff nerf cd一減就邊個短就用邊招
之前有排地震buff左有得用被動回血勁到
好想同frd玩次丘加利啊

我覺得HOTS做得最好係夠大膽 好似維京人 丘加利 阿巴瑟 等等都好體現到呢點 雖然好似唔多人玩

話時話其實而家TOP TIER有咩

我覺得HOTS做得最好係夠大膽 好似維京人 丘加利 阿巴瑟 等等都好體現到呢點 雖然好似唔多人玩

Probius好似好高win rate
但我完全唔識玩

但我完全唔識玩

依家亞服源氏滿天飛 唔好玩呢啲脆皮後排好
睇返數據,

無穩定既前埸優勢,
而唔係安全輸出

就完全切唔入
只能係前埸R傷害

但如果單後排既陣,
大把英雄既表現好過索爾
好撚悲哀

雖然大技的確強勢,
但只能同沖面英雄配合
而且風險高

單靠大技開埸cc的話,
條件受地型限制

總結:

唔怪得最近咁少見索爾
升到10lv就棄英了

睇hots log既天賦
依家主流打法係早期依賴Q技賴線,
點FOLLOW THROUGH打遊擊
等10lv 用R開戰
之後先強化E技

總結:
前期廢物 依E技幫隊友CC
借此令到後期可以點E技天賦,提升一定輸出
但必先係前期有好表現
否則難以REWIND下反勝

真係悲哀

上面個段啱
但佢前期唔廢 佢係唔洗天賦就已經有高基礎:普攻高 走佬快 續航 爆發 帶控又帶poke 雖然樣樣差人小小 但冇乜英1lv就帶齊呢啲
佢天賦冇一個令佢質變 除左大 反正睇陣容食飯 對面多前排應該幾好打

多前排點巨人殺手? R1打落後排到分割戰埸再殺前排?

但我完全唔識玩

好彩多下忍

多數都無乜壓力
但高階埸,我點埋縮小術都未必控制到GENJI
尋晚打RANK同D銅RANK一隊,
廢撚到喊出黎
丘加利屌你老母隻英唔平衡到癲
痴隻女補就無敵
痴隻女補就無敵

大把野剋制佢
痴隻女補就無敵

大把野剋制佢

例如?
痴隻女補就無敵

大把野剋制佢

例如?

子彈狼 武僧 兩隻都夠佢玩

但我完全唔識玩

堅係多源氏

呢隻野無論係OW定HOTS都好乞我憎
通常D隊友玩呢隻都係傻傻地
玩深夜場打rank撞過隻宗師麥迪文
自己玩李敏比佢虐到體無完膚
飛過嚟 放招Q 然後開傳送門走 痛到仆街
Lead住2~3lvl 都比佢逆轉到
全場最高傷就係佢 死得嗰一次

第二場又撞到佢
今次自己隊都有宗師 玩希瓦娜斯
counter到隻麥迪文傻

第二場又撞到佢

SYLVANAS點COUNTER MEDIV?
維拉吸血鬼造型下左架?
隻Game個配對好差 5排等左10分鐘

第二場又撞到佢

SYLVANAS點COUNTER MEDIV?

麥迪文好忌希瓦招大技沉默箭
招盾又最怕持續傷害 ( 希瓦招W )
開傳送門 佢又放E追住你 仲要可以放2次
大家鬥爆發力 希瓦招Q一定唔輸蝕
仲要放完一次E 就可以restore
仲要唔記得嗰陣時 希瓦4lvl有冇得點放毒

李敏同佢打好輸蝕
招盾時機放得啱嘅話 成套combo變0傷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞