西藏後藏阿里轉山 -「 轉山轉水轉佛塔只為看那些最接近天堂的風景」

329 回覆
162 Like 18 Dislike
多謝 執咗啲色
好配服!! 有無遊記睇
瘋狂打錯字,好佩服
多謝呀!
只係普通樣嘅女仔 唔好太大期望
多謝!! 希望好快可以再去旅行
介唔介意講下點執
好鍾意呢種style
真係,根本傾唔到計,佢唔明你,你都唔明佢點解會咁諗野
我都唔知應該點講講因為都係睇返你本身張相,同埋可能每個人嘅風格都唔同,我會較下HSL 、拉下curve ,都係光暗對比果啲
旅行方式唔一樣,旅遊同旅行唔同。
前者一味趕打卡、當旅遊係快餐一樣。
後者更著重旅行體驗。

睇得出樓主係後者,旅行途中會識各樣人,彼此分享交流,暢談人生、故事、相遇。

有人可以透過旅行自我蛻變,為內心帶嚟啟發,敞開被城市禁閉的心扉。亦有人會變身百彈齋主,繼續怨天尤人,嚴重者會患上『唔敢去旅行病』,呢類病人籍口大致上係「好忙呀」「香港乜都有」「哪有錢」
你講得好好兩年前去歐遊果陣已經發現,呢個世界真係好大,亦都係我人生另一個轉淚點,未去之前覺得好多野放唔低,但係去完冰島,好記得果陣有個香港人同我講「活著,就是找些理由愛自己。」果陣終於明白,應該搵啲方式去做自己想做嘅事,做一個你想做嘅人,唔好俾其他人影響到。
只要果樣野係你想做嘅話,就算有100放棄嘅理由,你都會搵到一個堅持嘅理由。

因為今朝趕住出門口,諗住都係上一上車整完就返hostel ,所以就踢咗拖出去,因為我對鞋好難著,跟住老闆話我西利,呢啲都無人咁樣出街,我話慣咗係香港踢拖落街,之後兩位叔叔就話我咁樣好易凍親,好啦,對唔住,我以後唔敢喇 ,佢地話要幫我張踢拖相

順手到著埋旅館對拖鞋落街都冇為意
意為街上啲人望我地係因為我地著短褲

I'll be going on holiday in Tibet at Easter. I love their curry beef with onion. The inside of the meat is raw while the outside is cooked. Onions can be eaten raw or cooked?
訓唔著追哂呢個post真係好正睇完有感動既感覺係
其實係著拖鞋先望住你地
第一張係邊度黎??
多謝你睇哂
大家都加油
阿里線既唔知咩既死湖
同你一樣,都係去完西藏,返黎就經歷香港既事一路發夢一路諗起呢個旅程,所有野都好唔真實咁
btw睇完你西藏遊記,走去睇番你歐洲既遊記,你影D相好靚呀
樓主啲相好高質!
btw咁就追晒有少少唔捨得期待你下一篇遊記!
我知喇 好似係鬼湖,我果陣去得返少量未融嘅冰
係,真係好唔真實! 果頭岩岩返黎仲睇緊雪山,呢打已經係打緊扙,好大落差

多謝 但好似歐洲遊記好多都變咗死圖係咪解決唔到? 我有時睇返,冰島開始打後,好多相都睇唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞