點解機場要和理非?

173 回覆
10 Like 348 Dislike
咁咪係囉,罷工咪又係影響遊客,遊客咪又係會好憎你地,咁不如唔好罷啦。都唔知你地咩野思維。
我唔該你地諗清楚而家咩環境啦,仲和理非,2019年啦
絕對唔應該衝,衝同搏拉無分別
你衝可以明正言順話比全世界知你地係恐怖份子
機場不合作運動=/=衝機場

講完。
絕對支持航空界朋友罷工,只係諗普通市民可以點可以安全不違法咁去參與呢個不合作運動,用最低既成本去傷害資本家
無錯,非常同意樓主
同意,衝真係唔建議。可能集中搞中資航空,但似乎要做文宣。

認真,咁樣封出境大堂,係極之無理,即係送機都唔俾?如果你齋去接機度坐,啲外國遊客見到咁平和,只會覺得班黑警安排妥當,做得好。如果唔做啲嘢令港共柒出國際真係講唔通。
其實睇呢度d comment已經見到運動真係去左樽頸位,好多人只係覺得得靜坐示威/衝擊兩條路,有其他野想大家討論下可唔可行就即刻比人屌係鬼,會理性回覆既都好,但好多只係一句blocked user就算,其實咁同大台有咩分別?我真係擔心呢場運動點走落去
鬼黎

樓主鬼黎
不合作其實係和理非
屌!你收皮啦
同意,但有乜可以做,我認為點都要喺離境到做啲嘢,去接機度齋坐不如唔去(我唔係叫人唔去,我點都會去,不過認為唔可以齋坐接機大堂),等佢自己大陣仗幾日on 9 9。
係架,d遊客了解完,講完句香港加油,咁又點?既然上次都做左同類既野,今次係唔係應該再走改善下睇下仲有咩可以做呢
咁你咪block左我繼續搵d同你同聲同氣既人圍爐囉
不推文+屌你老母
我訓覺先,希望大家諗清楚,每一步到底要點樣行,唔好唔記得我地有4百幾人比人拉左,仲有好多人受左傷。如果到左呢一刻你地仲係覺得靠和理非可以解決問題,你地真係愧對佢地。

假如琴日班BU學生唔話罷搞reg day,你覺得校長會番黎同學生「對話」咩?

希望大家諗清楚,如果你地堅持我係鬼,我真係無說話好講。
其實地鐵不合作真係咁耐以黎性價比最高既抗爭手法... 所以我覺得應該從呢方面著手
但係我睇唔到聽日會有幾不合作
有冇例子?封路?
不過好多人可能會話,到時阻住啲遊客,影響香港形象,外國人就唔再支持個抗爭,但其實所謂支持咪又係一句加油。

我認為至少要逼入去離境大堂,佢要check證冇緊要,大家就多多人排隊,扮唔知,排完又排,要喺遊客面前屈政府冇做好通知,搞到遊客都排好耐。有冇得諗?
樓主開po第一版可唔可以解釋多啲你嘅睇法
香港人係唔會追po 睇完第一版就負皮上一頁
追晒po先明你想講咩

樓主唔係鬼 話樓主propose衝擊係上面啲人斷章取義
例子#96 屌樓主第一句就係「邊個話要衝擊遊客」咁都睇唔撚明咩
送機囉
罷工都係之前文宣努力政府警察助攻推民意過黎之叫罷得有d效果,但係呢個前提下不合作運動阻礙普通市民都會引起好大爭議有人體諒有人反感。你係機場搞不合作更難叫外國旅客體諒你,只會自毀形象得不償失
送機有幾不合作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞