[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(7)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
師兄講唔講得隻 ESW10JPN 賣左幾錢?
買黎彈琴時戴有無邊隻岩
淨係知要監聽式
想請問吓,Massdrop THX 789 Amp夾咩dac好?平平地千幾二千有咩選擇

用開sennheiser hd650
完來sonus faber有出headphone
巴打用數碼琴?
Yamaha有出headphone比數碼琴
不過都係儲錢上直身琴先啦,數碼琴用壞人
aune x1s
直出hd650都已經唔錯
closed-back
beyerdynamic DT 770
佢哋話見耳機好賺錢自己又出
但好似停產咗(官網得配件)
聲真係唔錯又易推
二千都ok
正價四千不了
cd900st
紐曼新個對聽講唔錯
唔識hi fi廠真係唔會知sonus faber
同係喇叭廠,點解focal headphone好似好賣d?因為marketing?
sony 監聽好似日本本土先有
香港應該好少貨?
要轉運或代購
橫掂都係
m1st啦
focal 規模大好多,人地自己做單元。
車用的才是主要收入 (應該)

Sonus Faber,剩係記得佢D皮………
一午蚊大陸單元都冇乜所謂
我果時用三千收,咁應該唔係師兄你... XD
好似係出左三個月左右收,所以返到屋企都要煲一輪...
唔係香港而家先施施然入Sonetto嘅話,我而家對喇叭都未必係Amphion Argon 1
講返正題,Focal連Pro Line就出埋就知佢哋喺headphone市場嘅決心大好多,Sonus Faber就反而係連兩萬港紙樓下嘅坐地喇叭市場都睇唔起
係佢地自己生產架。
the sub bass is even better than Audeze (I had LCD-2 and sold)
我都有用Focal Elear 加Sonarworks 用黎check master
https://www.sonarworks.com/blog/reviews/focal-elear-studio-headphone-review/
不過,記住:易壞,易壞,易壞!
老友隻Elear 買人地維修完的新機,結果一年後又壞
我o個隻就年幾兩年都無事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞