[PolyU]紅磚大學討論區(17) - Reg唔到靚科

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
grad之前要讀曬
4個car 其中要fulfill ER/EW , CR/CW , CSR
[基本上係4個 某啲科嘅同學除外 詳情請睇返自己department 至於有咩科可以讀 請自行google polyu 2019 car list]

Healthy Lifestyle [即係做運動 但係真正做運動前要上一次lecture先 開sem後會send email通知你可以reg 都係grad之前做左就得]

通常啲人都會year 2之前讀曬4個car + Healthy Lifestyle 因為year3之後去exchange /忙/ chur final year嘅野
睇你想輕鬆啲一個學期讀一個car定一次過chur同時讀 自己決定
summer sem都可以讀car 不過選擇會少啲
都係個句 自己諗點分配時間同workload

Service Learning / WIE 呢啲唔急 遲下就會慢慢明

另外soc oweek會係開學後podium有booth
到時可以行 自己決定玩定唔玩

希望幫到手
想問下ic堂唔上第一堂大唔大影響 會唔會因為唔上就fail? 想響應罷課 但ic呢啲堂聽人講話好睇重attendance
唔上就fail,yes
咁係咪reg car果時掉埋阿唔該巴打
最快應該就係頭2星期
你可以上epublic睇下有咩簡同有無位
一堂唔上就fail 咁癲
可以申請補堂,如果仲有,好似係
點睇dynamic earth?
即係4個car 都要讀晒CR/CW嗰啲?
senior entry 撚 如果想快快手手清哂啲car sl 佢 推唔推薦讀LSGI2B01 MAP READING AND INTERPRETATION ? 聽聞轉咗prof
唔係 4個入面其中有fulfill到就得 通常CR/CW+CSR可以一個car fulfill曬(多數會係car c) 咁你另外再讀多個有erew 再另加兩個就得
咁我想問下department有咩特別?
屌我都係咩科
Environmental N展 I know that feel
ic要100% attendance
同科
有冇BSE MSc reg緊科
SYA入嚟, Reg 咗個ELC1A04
想跳樓
其他CAR都報唔到啊師兄
啲靚car一係冇哂位 有位個啲又time clash
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞