[PolyU]紅磚大學討論區(17) - Reg唔到靚科

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
有冇巴打分享下自己個dept嘅安排
我有科好耐之前話有機會會轉sem 2頭考(不過主要subject to大學決定),之後又講話跟返考試時間表12月中同一時間網上考,早幾日Poly又彈個email出嚟話比Prof有靈活性
(1)做功課
(2)Pass/Fail
(3)網上考professional requirements就1月23號前要考完筆試

BTW, 有冇巴絲知professional requirements係咩意思?
應該係講緊專業團體accredited嘅program
可以考牌果啲

我預咗就算要考都係 sem 2 頭先考
屌佢老母垃圾學校,assignment 就要 chur 住交,考試又唔講點安排,唔好考之前一日先通知?
我第1科5號考啦 佢乜都未講 頂 都唔知溫唔溫好 一陣過2日話原來ONLINE TEST就仆街
其實佢online考可以點考?MC?
我有科13號online考
每條做15分鍾 手寫pdf交
做完一條再upload下一條
但其他科仲有極大量assignment要做
痴線……咁請槍、集體創作咩都得啦……
仲有……咁上網穩定性唔好upload唔到點計?
開咪一齊考就預咗架喇
但呢科無乜邊個知學咗啲乜
同埋佢講明可以比你google
不過請槍就唔知喇 唔識門路
我都唔知upload唔到點計
佢聽日會試run一次
呢次考試仲要佔6成分
不過我諗好大機會投pass/fail算
EIE?
拎過F
其實到依家都仲未決定考試安排,係咪默認照按原定時間考? 啲堂又未上曬,都唔知點考🤦‍♂️
原定十二月考試就取消架啦 呢個email就有寫:
Senior Management has decided to cancel all examinations originally scheduled for Semester 1 of 2019-20.
點計分 點補考 理論上12月10前所有科都會公佈哂點處理
至於online考試 我諗想online考ge老師
會一早同哂學生講
仲未講就要屌下佢老尾啦
有冇人知reg科幾時?
我個dept啲prof個個潛晒水,到今日都未上水,可能真係要到12月10號先出嚟講點安排
科科唔同架啦
有科死都要計grade 仆街
有冇人知依家staff入唔入得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞