今日仲去唔去稅局?

814 回覆
446 Like 178 Dislike
過咗去叫佢
有無義士去勸下
CSL 無障礙
冇得收工
今次好清楚顯示到 消息可信程度同咩年紀既人流傳都有關
我地成班後生既同事 琴日被告知話有人圍稅局
明明我地完全唔知 佢地就信到十足
又話要上晝做晒啲急既野呀咁
如果呢
今次好清楚顯示到 消息可信程度同咩年紀既人流傳都有關
我地成班後生既同事 琴日被告知話有人圍稅局
明明我地完全唔知 佢地就信到十足
又話要上晝做晒啲急既野呀咁
果呢
o個班上星期已經吹緊啦

係呀, 話緊你呢班mon緊post睇唔到加密既垃圾呀

霑叔的話,值得一看。
好心痛 其實婆婆如果識得用智能手機
我地裝翻個lihkg&tg俾佢
等佢唔洗無得追post
次次自己一個去佐咁辛苦
唉 我地其實仲有幾多時間可以慢
已經俾支共捏佐春袋22年了
唔該冷靜諗下
搞到咁, 其實同元朗班鄉黑有咩分別
之前就係二百萬人上街, 都有咩破壞, 舖頭如常營業
覺得好高質, 好驕傲
依家變到人人都怕, 真係好事, 真係咁開心
天琦話革命係十年幾十年嘅事情
你冇心理準備就唔好玩

香港人往往太急功近利,哩個係本性,
傘運又係咁,今次又係咁,
戀戰,唔肯變陣,唔肯take turns
最緊要係人哋提醒佢唔聽
醒喇大家,用腦諗吓,critical thinking,
諗唔到就瞓夠先再諗,唔好衝動,
你哋連日嚟嘅EQ已經take over咗你哋嘅IQ。
今日係法律界和理非遊行,請勇武巴絲好好瞓到自然醒,求吓你哋
526見
問題係我地唔會再有太多新血
你去小學門口行一轉 會發現無論真香港小朋友/支那仔都係統一講普通話 討論大陸娛樂
普教中變佐名校嘢 個個覺得講廣東話好cheap
5年前雨傘失敗後 我地依家仲有班未赤化嘅年輕人頂住5年前學生嘅位置
如果再5年後呢?依家嘅高中生已經變5050,14嗰陣幾乎全部學生都撐雨傘嘅氣氛已經不再,佢哋慢慢被洗腦覺得自己條命好無值錢,唔好搞咁多嘢嘅大陸心態,我地依家唔加速文宣,依班學生出到黎社會想再種革命思想會難上加難

利申我做私補嘅 好鬼多學生笑我點解堅持寫繁體字 明明簡體有「效率」D,佢哋見唔到保留嘅價值係邊
下次見到佢,大家可以主動update下佢。唔好等佢撲空
現場嗰兩個好心巴打見到嘅話比個抗爭時間表比婆婆好唔好
啱啱再勸婆婆叫佢休息吓 我話今日呢度無人 中午係法律界嘅喺中環 佢話果度無年輕人 得法律界果d
然後我叫佢你留力今晚去觀星 要小心
婆婆:你都要小心呀

真係要諗辦法讓婆婆知道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞