請廣傳!【8/8 海港城 7PM】 Weekday 升級支援方案 『和理非』都可輕鬆參與!第一波

257 回覆
251 Like 14 Dislike
推 一齊去shopping
又唔好跟跟聲,自發行動嚟
放工緊係要行下街啦
但1杯水 可以收佢地皮都唔錯
你老味 就係你呢個post 聽日成個海港城又早收
多得樓主唔少
我哋再重新一次呢一個「罷買日!Summer Happy Hour海港城」❌並非主張去衝擊店舖同職員,✅ 我哋係要和平❗理性❗非暴力❗地用行動同商業利益壓力展示比商界睇,活動無形有形地已經影響市民購物意欲,影響利益。

以Harbour city開始,係因為Harbour city所賣既野其實有99%係奢侈品,買多一日同少一日其實係唔會影響到市民生活,買少隻錶,買少支唇膏並不影響市民基本需要,受影響是商界利益。

請留意,呢個正正係目的,用和理性非暴力,不影響基本民生需求下表達訴求。

❗緊記 緊記 緊記 我地千萬不要作出破壞性滋擾,千祈唔好,我地只係不消費,咁先引到商界發聲。

呢個係個人遊,極力建議所有人單拖,不要造成集結破壞的錯覺讓人誤會。

——————————————————————————
巴絲問題1:點解要搞商場:
1. 唔係去搞佢地!千萬不要向商場作破壞性滋擾,大家係要用和平但不購物行為向各界申訴,同象徵性推動罷買日,當大商戶感受到冇利益壓力就會發聲。

2.可印poster?噴野?
和理非抗爭,不要作破壞性滋擾,不要用所有有形的手段去申訴。最多最多只貼上印有訴求的貼紙或絲帶以表示自己意向即可。

3.List : <<商場內 必去商戶💋>>

❤L6
西村日本料理 馬哥孛羅香港酒店商場 L6 MPHK 602
電話: 2735 6899
(中華總商會會長蔡冠深: 支持林鄭月娥政府施政)

❤L4
太興 港威商場 L4 4002 (建制 陳永安:不會評論政治事件)

唐人館 港威商場 L4 4101 (林建岳: 支持7警)

熱辣壹號 港威商場 L4 4002 (內地明星合開店)

❤L3
屈臣氏酒窖 海洋中心 L3 313A (誠哥)

百老滙 海洋中心 L3 341-7 (李子良 第十一屆全國政協委員)

萬寧 港威商場 L3 3304 (麥瑞瓊 第一界別批發零售業)

❤L2
大家樂 港威商場 L2 2307 (建制陳裕光: 剝削工人,稱為「陳十九」)

映水芙蓉 海運大廈 L2 OTE201 (國內最大飲食集團)

羲和雅苑北京烤鴨坊 海運大廈 L2 OTE203(內地食店: 北京開業十年)

Jessica(Episode) 港威商場 L2 2103-4 (自由黨 方剛 牆頭草)

G2000 港威商場 L2 2204-6 (自由黨 田北辰 牆頭草)

<<商場外圍 建制推薦👍>>

茶木 · 台式休閒餐廳 (建制:陳永安:不會評論政治事件)
彌敦道63號iSQUARE國際廣場6樓603-604號舖
尖東站 H/ R 出口
電話:26685011

意粉屋 (建制 陳裕光: 剝削工人,稱為「陳十九」)
尖沙咀北京道57號1樓
電話:2367 1683

米線陣 (建制陳裕光)
尖沙咀加拿分道地庫加拿芬廣場
電話:2507 4622

上海姥姥 (建制陳裕光)
尖沙咀廣東道星光行 Harbour City
電話:2143 6608

上海姥姥 (建制陳裕光)
尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場6樓605-606號舖
電話:2806 1833

大家樂 (建制陳裕光)
尖沙咀尖沙咀加拿芬道20號加拿芬廣場地下及地庫
尖沙咀梳士巴利道3號星光行地庫B7-B27號舖
尖沙咀彌敦道36-44號(重慶站購物商場)

稻香 (建制 鍾偉平)
尖沙咀緬甸臺3號地下恆星樓
8300 8084

Sasa (建制 郭少明)
尖沙咀九龍尖沙咀北京道73號誠信大廈地下及1樓

尖沙咀九龍尖沙咀廣東道28號新太陽廣場UG層UG02號舖

尖沙咀九龍尖沙咀廣東道30號新港中心2樓241J號舖。
唔洗下下提老味嘅
商家對正苦有影響力,要推

阻商家好過阻小市民
呢個活動和理非

就算勇武,狗狗如果夠膽放 TG, 啲 shopping 緊嘅大陸人同埋樓上嘅酒店住客都會見親眼見識狗狗嘅所作所為

淨係出 po 都搞到商戶雞毛鴨血,厲害

點樣
係決定左去?
點搞
有人話轉場去搞鳩新太陽
SHK
其實唔明點解唔揀sell hong kong
有用就要推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞