淘寶集運集中討論區 (3) 請幫手答問題

1001 回覆
3 Like 3 Dislike

特別嗚謝 西部大開發臭 巴打

其實我唔係好明喎 個賣家收我$12運費 寄去集運公司個地址,
咁集運公司會唔會又收我錢架???
係咪未計落香港個費用架???

香港人用集運運費

<li>甲. 國內要收運費,集運1KG內</li>
大陸賣家&gt;&gt; [貨A,中國內運費¥10] &gt;&gt; 中轉倉 &gt;&gt; [集運,1KG內¥首重] &gt;&gt;香港買家

總付運費:中國內運費¥10 + 集運費¥首重 = ¥10.00+首重

========================================================================

<li>乙. 國內免收運費,集運1KG內</li>
大陸賣家&gt;&gt; [貨B,中國內免運費¥0] &gt;&gt; 中轉倉 &gt;&gt; [集運,1KG內¥首重] &gt;&gt;香港買家

總付運費:中國內免運費¥0 + 集運費¥首重 = ¥首重

========================================================================

<li>丙. 國內免收運費,集運1.5KG</li>
大陸賣家&gt;&gt; [貨C,D,E,F,全部中國內免運費¥0] &gt;&gt; 中轉倉 &gt;&gt; [集運,1.5KG¥首重+續重] &gt;&gt;香港買家

總付運費:合計中國內免運費¥0 + 集運費¥首重+續重 = ¥首重+續重

<li>丁. 國內部分貨要收運費,集運1.5KG</li>
大陸賣家&gt;&gt; [貨G,H,全部中國內免運費¥0] [貨I,中國內運費¥7] &gt;&gt; 中轉倉 &gt;&gt; [集運,1.5KG¥首重+續重] &gt;&gt;香港買家

總付運費:合計中國內運費¥7 + 集運費¥首重+續重 = ¥7.00+¥首重+續重

當然最好就搵d包郵既店啦,咁就唔洗出埋人地果份
想淘野食 想問下邊間會運到

答到臭,
唔做誠實的孩子,大部分私集都ok

答到臭,

但係唔驚一貨累全車?

答到臭,

但係唔驚一貨累全車?

你話你淘槍就話姐
你野食自己拎過關都唔洗報關啦
係啲集運怕煩咋嘛
淘派冇人講 係咪太廢唔入流
有冇人用黎運過禁運野
留明
冇淘一排依家神州變到好先進

答到臭,

但係唔驚一貨累全車?

夜貓都比運啦, 佢答直接寫 零食就得,
第二間集運我都照報, 電池, 零食, 未出過事.

答到臭,

唔該

我決定運少少睇下得唔得先
馬鞍山區集運有無推介 GOOGLE完好多POST都係幾年前
馬鞍山區集運有無推介 GOOGLE完好多POST都係幾年前

係冇既
官方集運唔俾我落小米手環嘅手帶
用神州定多寶好, 兩個灣仔都有自取點
官方集運唔俾我落小米手環嘅手帶
用神州定多寶好, 兩個灣仔都有自取點

銅鑼灣o唔ok?
地址係香港軒尼詩道397號東區商業大廈12樓02-04室

轉運四方
https://goo.gl/U500e6
用呢條link註冊仲會有5張20蚊現金券,無使用限制

開新戶口之後,完成email驗證,同埋係個人中心填番真實姓名(9填is ok),會變成V1會員,有9折,可以同20蚊優惠券同時使用

即係用咗20蚊優惠券
大陸送去香港自提點,2kg內零運費
有冇巴打試過瘋_集運
比左錢成星期都未寄貨
有冇巴打試過瘋_集運
比左錢成星期都未寄貨

瘋_?不了
本身都想試下
不過呢單野發生咗 決定唔試
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20170212/mobile/bkn-20170212160658915-0212_00822_001.html
用巴集咁耐, 第一次派錯貨.
唔知有無唔見咗件貨,
見佢賠 3倍 係點計,
係咪計首重 20蚊計.......?
唔知有無唔見咗件貨,
見佢賠 3倍 係點計,

賠3倍
如果唔見左你件貨,你件貨值幾錢,佢賠幾錢
利申 試過
大埔人用緊神州,有無再好d既好推介
大埔人用緊神州,有無再好d既好推介

我用緊集運王昌運 富善都有
做到今發明至算係咁
不過昌運首重加左價
唔知有無唔見咗件貨,
見佢賠 3倍 係點計,

我上個禮拜都派少左一件,到而家都未有下文,好彩只係60蚊貨
淘派冇人講 係咪太廢唔入流
有冇人用黎運過禁運野

我不嬲用淘派
淘嘢食都得!
唔知有無唔見咗件貨,
見佢賠 3倍 係點計,

我上個禮拜都派少左一件,到而家都未有下文,好彩只係60蚊貨

我果件 14蚊....重等緊. 等佢搵唔到賠錢再買過.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞