【魔瞳】一次換眼,讓我變成魔鬼 (三)

1001 回覆
89 Like 4 Dislike
文啊
到底有幾多幅畫
攻擊型神器完全落係寧錄果邊
等咗成個月先入嚟 都未落車就睇晒
解構完第一幅圖,我便順勢往左,向第二幅壁畫看去。

第二幅壁畫,繪畫著一座山林中的險崖。

只見崖上站有一名壯碩男子,上身赤裸,左手伸得筆直,右手弓著,其神態似在引弓射箭,可是他右手雖拿著箭狀物,左手卻非握弓,而是提著一支短棍,而棍的四周,則另有一個大圓包圍。

畫中天空,密雲滿佈,卻有十團火球,破雲而出。十團火球,皆有一箭貫穿,但其中九團,正飛向崖去,獨有一團,則拖著火尾,往崖的反方向飛去。

單看圖中事物,我便知道壁畫所記載的,就是「后羿射十日」。

不過,室內眾人,無不愕然,只因壁畫上的后羿,樣子竟和項羽完全無異!

終於同外傳連線

咩外傳

只見崖上站有一名壯碩男子,上身赤裸,左手伸得筆直,右手弓著,其神態似在引弓射箭,可是他右手雖拿著箭狀物,左手卻非握弓,而是提著一支短棍,而棍的四周,則另有一個大圓包圍。

畫中天空,密雲滿佈,卻有十團火球,破雲而出。十團火球,皆有一箭貫穿,但其中九團,正飛向崖去,獨有一團,則拖著火尾,往崖的反方向飛去。

不過,室內眾人,無不愕然,只因壁畫上的后羿,樣子竟和項羽完全無異!

終於同外傳連線

咩外傳

項羽外傳囉

終於同外傳連線

咩外傳

重睇啦
到底有幾多幅畫

重睇啦
有冇人記得把弓去左邊

重睇啦
有冇人記得把弓去左邊

重睇啦

韓信果到
暫時都仲係記憶猶新
唔洗重睇
其實我一直都唔明 點解項羽俾韓信埋左係地下成千年佢都未死? 雖然佢修練過魔氣
佢果陣係未安裝魔瞳
只係吞左落肚

魔瞳 唔通同地獄有同樣功能?
吞左落肚當安裝左
其實我一直都唔明 點解項羽俾韓信埋左係地下成千年佢都未死? 雖然佢修練過魔氣
佢果陣係未安裝魔瞳
只係吞左落肚

吞左落肚當安裝左

重睇啦
有魔瞳就可以儲魔氣
魔氣其一來源係人既負面情緒
項羽被埋個陣係戰亂時期
周圍既人一定有好多負面情緒
所以咪會自動吸收

自動吸收詳細可以睇番子誠在孤兒園用盡魔氣
諾仔用幻覺嚇到成班人出現負面情緒黎救子誠
真係好想安安靜靜寫,可惜日日都忙到嘔

唔緊要啦 做野緊要
邦拿

搵連登仔包養你 咁你咪可以全職寫文
唔記得晒啲劇情 又可以重睇
唔記得晒啲劇情 又可以重睇

記唔記得都係要瘋狂重睇架啦
平均每個月1章
有時一個月都無文
佢果陣係未安裝魔瞳
只係吞左落肚

吞左落肚當安裝左

重睇啦
有魔瞳就可以儲魔氣
項羽被埋個陣係戰亂時期
所以咪會自動吸收

佢果陣係未安裝魔瞳
只係吞左落肚

吞左落肚當安裝左

重睇啦
有魔瞳就可以儲魔氣
項羽被埋個陣係戰亂時期
所以咪會自動吸收

所以我就問緊 係咪吞左 係身體入面就用得
佢果陣係未安裝魔瞳
只係吞左落肚

吞左落肚當安裝左

重睇啦
有魔瞳就可以儲魔氣
項羽被埋個陣係戰亂時期
所以咪會自動吸收

應該係,而且唔一定要裝係眼度

可以參考返大戰期間,龐拿係香港度醒返果幕。

佢話龐拿裝左粒魔瞳係條腰度

(希望我無記錯)
佢果陣係未安裝魔瞳
只係吞左落肚

吞左落肚當安裝左

重睇啦
有魔瞳就可以儲魔氣
項羽被埋個陣係戰亂時期
所以咪會自動吸收

應該係,而且唔一定要裝係眼度

可以參考返大戰期間,龐拿係香港度醒返果幕。

佢話龐拿裝左粒魔瞳係條腰度

(希望我無記錯)

其實地獄會唔會唔只得一個
地獄係一個容器,當之前地獄俾人封咗既時侯 負面既靈魂流入地獄既數量少咗,但係佢地冇可能憑空唔見,所以就會出咗一個新既地獄(容器)出黎
而龐拿既靈魂本身都係唔穩定,如果真係有第二個地獄,咁佢最大可能就會持有人,如果唔係佢冇可能突然復活

利申9up有錯勿屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞