除左Be Water,我們亦應該Be Humble

1280 回覆
5691 Like 19 Dislike
Push
有禮貌唔等如和理飛 係公關技巧 希望有啲激進既手足注意下
Pish
再推
pushhhhh
Be humble
唔L好再亂屌人
我係支持呢個運動。想趁呢個機會分享小小。

曾經在示威區被以為係五毛,然後當場俾四個人圍住仲似爛仔態度,我嘗試解釋對方卻只會單單打打,如果懷疑我係有古怪,可以有禮貌文明d講清楚同溝通,上次經驗係欺凌,當時我一個女仔覺得驚架。呢個爛仔態度只會將同路人推遠。
希望絲打可以原諒前線班人

同埋真係唔應該隨便就屌人

睇片有啲前線真係過左火 希望大家調整下心態
前線加油 不割蓆
女士們 買定隻哨子/電哨旁身呀!!!!!!!
https://lih.kg/dwdMmS
我當晚係返屋企喊左。班人都唔知人定鬼!
我問佢地係咪有咩誤會,佢地就話唔係同我講野喎,然後我行去邊佢圍到邊,仲要影我相。低質素到咁,唔好將我同佢放埋一齊,影衰我。

之後幾次集會自己都意興闌珊。

但係,佢地只係幾粒蛆,我依然相信年青人,就呢個be humble 主張我已經好想擁抱你地,你地好抵錫。

我地繼續努力,大家不要洩氣!
Pushh
認同請分享
明白,被同路人鬧真係一件好痛既事

運動已經兩個月,但始終無任何成果

而且擔心、恐懼、日常生活既壓力其實都對佢地既心理造成大量負擔

現場前線情緒難免開始火爆,甚至用放任仇恨、敵意去緩和內心既恐懼

但換句話:正因佢地內心有團火,有戰意,所以先做到前線

絲打如果之後出去,可以去物資站或文宣組做幫手

避開太激動既人

同埋一定要宣導Be Humble既風氣

我們不是爛仔
同意。地鐵一堆cam,只要戴唔夠裝備
有無人影根本無分別啦
agree
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞