屌那星 順豐又加價!

97 回覆
62 Like 17 Dislike
香港郵政最大問題是郵局開門時間
500g 上門$20

如果櫃位領件$11 500g
5點關門搵鬼去到
有智能櫃,星期六上晝都開
一係公司收貨
所以冇客肯用郵局
好心整多d智郵站係全港政府合署、體育館、圖書館之類既政府場所啦
我果件麻煩啲
佢係過兩日要送比人
我叫佢照比住人先我後補比佢,點知佢想我去老遠交收
我怕佢搞大 惟有包佢順豐囉
本身打算平郵寄比佢
重點係 同一樣野其他客都無話有問題
我解釋完就話佢無expect到係咁既效果
果陣已經兩點,我已經好眼訓
焗住整用左成個鐘整完先有得訓
我而家好撚攰
賺你一餐晏既錢同你搞咁多野
體力累心更累

香港自由之書—賣卡投資國難五金發國難財Ver 2.0
https://lihkg.com/thread/1486618/page/1
佢個d智郵站唔就腳 又係冇客肯用
有人打過去1823反映延長郵局開放時間、加智郵站方便市民, 但郵政回覆話冇咁多資源搞
我都多客用郵局架
同順豐一半一半
唔係第一次聽到同行話呢個月少好多生意
所以都諗住抖一抖先再算
慘撚過食屎
仲要西客特別多
琴晚遇到個西客搞到2點幾先訓得
陣間仲要自己比運費寄多次比佢
對住呢啲人又要小心處理,一下唔滿意又公審又盛
好彩有正職咁囉
咁撚辛苦會逐漸唔再做了
我最近都預到驗屍官西客!!
個臭閪聯同班狗公公審我
群眾壓力之下屈服左應承做refund,但佢又唔撚寄番比我
佢唔係諗住用到殘先寄番比我呀嘛
我果件麻煩啲
佢係過兩日要送比人
本身打算平郵寄比佢

我而家好撚攰
體力累心更累

屌 一撚樣
跟住痴左幾粒塵又話唔信其他客接受到 唱我賣二手野
但d塵都要搵燈照先見到
好貴
郵局自取? 佢地嫌麻煩
順豐太方便 好多屋苑樓下就有
咁你最後退比佢?
我都試過因爲塵既問題/手指模既問題比客話點解點解
驗屍官食屎啦
有手指模有塵自己唔識抺走佢
試過賣樣custom made既野個西客話要pink color wording,之後比左佢話佢朋友好撚憎呢隻pink,佢係想要baby pink, 我吊 你從來無話過要咩baby pink lo,一句唔係我想要既pink就西我面,話買過第二間個pink都唔係咁
我吊你呀,你買開第二間做咩搵我買?我又唔係賣得平過人、即係你太西搞到第二間唔撚做你生意啦(我心諗,無講出口)
結果退左錢比佢,扣埋成本,果間生意我賺左$30(未計我制佢付出既時間)
郵局自取比較平,所以有市場
我果啲比較輕所以好平
佢依家玩埋送到付上
都係三十蚊

真係要返唔係office hrs 或者唔使做野先得
唔係第一次聽到同行話呢個月少好多生意
所以都諗住抖一抖先再算
慘撚過食屎
仲要西客特別多
琴晚遇到個西客搞到2點幾先訓得
陣間仲要自己比運費寄多次比佢
對住呢啲人又要小心處理,一下唔滿意又公審又盛
好彩有正職咁囉
咁撚辛苦會逐漸唔再做了
我最近都預到驗屍官西客!!
個臭閪聯同班狗公公審我
群眾壓力之下屈服左應承做refund,但佢又唔撚寄番比我
佢唔係諗住用到殘先寄番比我呀嘛
我果件麻煩啲
佢係過兩日要送比人
本身打算平郵寄比佢

我而家好撚攰
體力累心更累

屌 一撚樣
跟住痴左幾粒塵又話唔信其他客接受到 唱我賣二手野
但d塵都要搵燈照先見到
咁你最後退比佢?
我都試過因爲塵既問題/手指模既問題比客話點解點解
驗屍官食屎啦
有手指模有塵自己唔識抺走佢
試過賣樣custom made既野個西客話要pink color wording,之後比左佢話佢朋友好撚憎呢隻pink,佢係想要baby pink, 我吊 你從來無話過要咩baby pink lo,一句唔係我想要既pink就西我面,話買過第二間個pink都唔係咁
我吊你呀,你買開第二間做咩搵我買?我又唔係賣得平過人、即係你太西搞到第二間唔撚做你生意啦(我心諗,無講出口)
結果退左錢比佢,扣埋成本,果間生意我賺左$30(未計我制佢付出既時間)

屌佢老母 個西客話個盒爛, 再加埋有塵, 話一定係二手野啦
佢post埋相, 跟住成班狗公企哂佢個邊, 話如果我唔肯退錢就告上小額錢債 又鬧我賤屈我賣二手野
大佬呀, 我包順豐入袋寄, 個盒既角有少少披口唔出奇姐, 以我所知好多網店都入袋寄既, 唔怪得好多網店列明包裝未必完美, 唔歡迎完美主義者!!
塵個度真係on99, 黑色本身就痴塵既, 都未有人為幾粒塵投訴過
我最後屈服左呀, 但過左大半個月都唔寄番比我

唉, d西客好大支野, 我係你就死都唔退比佢啦, 佢自己都冇講明
至多公審囉
有時好多委屈真係得自己知
賺得你幾十蚊仲要受氣
網購得都係啲唔太貴既野賺你少少咁
正路買貴野都係實體店
咁都要公審
最多換貨唔退錢
唉我好攰 今晚早啲訓先得
最好24小時都有得拎 咁收工可以去嘛
香港好多呢啲想要蔗渣價錢燒鵝味道既西客
想要完美既包裝好心返實體店慢慢驗飽佢
今時今日買件custom made既野100蚊都賺三賺四
咁去買1000蚊既比較岩佢
坐大左個市場就慢慢加
如果加到30好快有其他取代佢地本重要性
唔慢呀
佢加得好急下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞