港鐵車長表示:「根本都退唔撚到工會」

155 回覆
1788 Like 6 Dislike
根本都退唔撚到,我上網摷咗半個鍾頭 手都痺鳩埋,轉頭仲error404,慶撚到我屎都急埋 即刻打去熱線揾人祭旗,第一個係大媽聽.. 算撚數....見你講譚仔話我唔屌你.... 我收綫

再打係條中坑聽,我心諗你大撚獲喇 初頭我好好語氣問佢係邊位....丫.... 佢又問撚番我係邊位,佢死都唔撚講自己個名, 如是者玩撚咗成分鍾你係邊位 我d粗口開始忍唔撚住,屌咗佢兩句,最後佢同我講佢姓吳叫揪得....算撚數.....我同佢講話退會

佢話呢度退唔到叫我自己Google下,跟住我同佢講摷撚勻晒你哋個網都冇寫呀,跟住佢就同我講"咁我幫唔到你喇,你自己諗辦法啦" 我聽撚完呢句之後,我成個人個靈魂好似離撚開個身體咁 d火直頭可以煲撚瀉一壺水,果一刻我直頭當個中坑係TC咁狂屌 當我屌得佢冇聲出既期間,佢同我講叫我尊重下自己

我火都嚟撚埋,我同佢講我會費已經冇撚交,你仲寄本業餘進修中心既爛鳩書畀我,老豆老母都屌鳩我拎埋咁撚多垃圾返屋企,你又唔撚比我退 你有無尊重過我呀,跟住佢話如果你再係咁你信唔信我cut你線 跟住我同佢講"你又試撚下cut".....丫.....點能知佢真係cut撚咗我線 嘩....我簡直想衝落百佳買個菠蘿去工聯會炸你老母系呀! 我屌佢老母...佢真係夠胆識呀!!!!

搞到我自己都唔知自己想點,啲更而家鞋撚過鞋底咁又去唔到cut,我book off去佢office仲落撚埋閘,我就鳩揸住張會員證周街行,一陣間大撚頭蝦整唔見埋就真係含撚都無味,我都試過問同事,又問過啲偉大黨員,佢地就當撚咗我麻瘋佬咁啋我有味,聽日我就揸撚住張工賊會卡上天台自殺,等阿陳婉嫻關注吓

我平時上車都唔帶equipment bag,兩手空空幾撚爽呀,就係為撚咗叠三日唔埋兩日就寄尼嘅工聯會報攪撚到我日日袋住佢係e bag上車,我諗住睇下幾時可以趁掉頭dum撚晒佢,不過而家啲duty真係複雜到抽筋行唔開,睇少一眼都隨時爆鑊簽野,如事者我就揸住佢日日接車落地、食飯收工,總之佢在我在,佢亡我亡,真係好撚似一個傻仔,日日袋鳩住都唔知為乜,一來叠野已經重二來真係驚自已大頭蝦調頭時跌晒出尼,比人執到都當我建制派fans,到時比市民圍住尼屌我就真係要請日身心健康假去遊行。

起初d同事仲以為我咁多野袋上車,我都唔撚識點答佢地,求撚其笑吓就算,費事比佢地見到我有叠咁撚樣嘅廢紙係袋以為我痴鳩咗線。不過我知道紙係包唔住火,有一日成班同事去美心,當落單之際,我諗住係個e bag攞個銀包出嚟,點知我攞鳩錯咗,潛撚咗個工會派嗰啲垃圾紀念品出嚟當銀包,我果刻真係唔撚知可以講乜好,周圍好似靜晒,同事仲以為我想賣廣告…..就係咁我一手揸住個紀念品,一手揸住個銀包埋單……..丫……美心個亞姐重撚好意思問鳩我尼緊區議會選舉係咪都投工聯會,我面都紅撚埋同佢講我仲有張垃圾會員證你要唔要呀。

#我係香港人
#我會參與8月5日三罷
#罷工罷市罷課
同當年cut唔到有線一樣
根本唔會比你退到
CUT唔到有線潮文
永遠
不能不推
唔好上天台啊ching
直接剷上工聯會啲地方話我要cut有線好喇
[罷工]飲食業part time站起來!
https://lih.kg/1391234
【暗黑經濟學】發夢原則
https://lih.kg/1390973
在資源有限和時間性下,必須建築一件大夢,我們夢醒之時,敵人就再無夢可發。現在,我們要先改變造夢思維。
Cut 有線最有效方法係申請HKBN/ PCCW
咁退工賊會既方法會唔會係入職工盟
難唔難得過cut有線
永遠
想多了,可以共存會籍
痴撚線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞