[入嚟幫推]港大學生比毅進暴徒攻擊!!!

407 回覆
2820 Like 3 Dislike

強烈要求校長張翔遣責冒警暴徒恐嚇學生!!!

https://youtu.be/dWw__R-eIm4
大家幫手搵返我老豆
日期:7月28 中聯辦封棺日
大約8點左右,我哋食完嘢,喺水街既越北牛肉粉專門店對面工地,當時帶住口罩同帽,企埋一邊工地前行人路上觀察防暴狗,有冒警暴徒唔知係唔係睇唔起我哋HKU,開始用毅進思維挑釁,大聲呼喝:「你做咩帶口罩?」之後佢哋聲稱想行落去電車路,叫我哋讓開

跟住佢哋無啦啦出爾反爾一大班防暴(10個以上)圍住我哋2-3個人,連兩個路過嘅街坊都唔放過,佢叫我哋拎身份證,因為佢身上連number都無,都唔知係唔係真嘅毅進仔,我哋反問佢哋有冇passes,當然要影低班亂港暴徒個衰樣啦,我哋一直搵手機錄影 ,然後佢哋其中一個貌似較為高級啲嘅狗,大聲喝罵:「再唔合作就捉你返去!

一講完,班暴徒即刻推撞我哋,又出手拉口罩,除我哋帽 ,當中有位auntie只係想上前勸籲及保護學生,就立即迎面噴胡椒噴霧,再被人推倒落地下,亦有人保護婦孺,之後馬上被疑似警員拉書包,拉走又再噴

之後情況混亂,當聽到尖叫佢哋先停手。當抄個人資料及記錄袋中物品時,有疑似警員語上挑釁學生:「一開始合作咪好囉」,,抄完之後就keep住我哋身分證,正想交還時,後面警員大聲呼喝企圖影身份證。

我哋唔係唔合作,只係不相信一群連number都冇嘅疑似警員。
之後離開時,後群便衣更加出言恐嚇要影低我哋個樣,再拉曬返去。

我想問當學生喺HKU附近食個飯都俾人恐嚇同食椒嘅時候,校長張翔去咗邊度?又話會反對暴力保護學生嘅?之後呢?人呢?
利申:非本人,睇唔過眼幫po

希望張翔星期日可以出嚟同學生一齊落水街食飯

8月4同張翔去示察港島西!!!!
支那張翔 有哂證據啦 condemn得未呀
Pish
視察大學社區安全
人冇內涵先靠大聲同武人凶人
光復香港
Pish
時代革命
殺到埋黎 HKUers係咪想下次到你
我衛吾城!
屌佢根本同黑社會一撚樣

收工係咪做撚埋黑社會嫁
食飯都唔比 係咪冇人權
校長 幾個禮拜冇見喇
屌你毅進仔 恰我港大?
痴撚線 玩白色恐怖
有冇人send 俾校長睇下?
俾佢睇下邊個先係 violence
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞