[真的反了] Big 4員工都忍唔住!!

182 回覆
1518 Like 5 Dislike
(借朋友AC代post)身為Big 4員工,雖然工作繁忙,同時都不忘為香港發聲發夢。
依家連公務員都遍地開花,私人市場點可以執輸?人工已經跑輸政府工,係咪想連尊嚴、良知、人格都要輸埋?
香港喺80年代開始經濟起飛,我哋已經享受曬前英國殖民地嘅著數,依家係時候到我哋為社會出一分力。
多謝大家為香港付出,創造一個物質富裕嘅社會,同時已經到咗後物質時代,係時候追求比財富更重要嘅嘢。
社會主義核心價值觀:
富強、民主、文明、和諧、自由、平等、公正、法治、愛國、敬業、誠信、友善
我哋香港一於身體力行,幫祖國一一實現,表現俾全世界睇咩叫真正人類理想國度!
今日星期一,我自己已經決定無限期罷工,直至全面修復香港為止。
我哋已被逼到牆角,別無退路,唯一出路就係勇敢面對,唯有跳牆才能自救!
[推上熱門]推翻暴政就係需要不斷地進化
https://lih.kg/1379151

幫手推小弟感激不盡🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️
推呀
依家就差私人市場,身為Big 4責無旁貸。
生於亂世,有種責任
Push

我要罷工
代post

即刻入房見我

即刻入房見我
大家唔好睇少自己,雖然只係一粒小小嘅螺絲,但只要大家同心合力,就一定搵到出路,癱瘓成部機器。
求大家幫手推 小弟得一對手

雙普選比獨立調查更重要
https://lih.kg/1379266
罷工啦 忍唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞